ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εισαγγελείς περνούν από... κόσκινο την Audi

Δημοσίευση 6 Φεβρουαρίου 2018, 12:10 / Ανανεώθηκε 6 Φεβρουαρίου 2018, 12:10
Γερμανία: Εισαγγελείς περνούν από... κόσκινο την Audi
Facebook Twitter Whatsapp
14 άνθρωποι θεωρούνται ύποπτοι

Γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν σήμερα έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Audi και στο εργοστάσιό της αυτοκινήτων στο Νεκαρσούλμ, στη Γερμανία, σε σχέση με τις υποψίες για χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μονάχου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι πραγματοποίησε επίσης ελέγχους σε ορισμένα ιδιόκτητα σπίτια στο πλαίσιο της έρευνάς της, η οποία έχει σχέση με τις υποψίες για απάτη και παράνομη διαφήμιση σε σχέση με την πώληση περίπου 210.000 οχημάτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από το 2009.

"Τώρα οι ερευνητές επικεντρώνονται στην χρήση τεχνικών μέσων για τη χειραγώγηση των επιπέδων των εκπομπών των 3λιτρων V6 κινητήρων ντίζελ που προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά", διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Όσον αφορά την έρευνα για την πώληση κινητήρων ντίζελ Audi στις ΗΠΑ, η εισαγγελία σημειώνει ότι 14 άνθρωποι θεωρούνται τώρα ύποπτοι, από τους οποίους κανένας δεν είναι νυν ή πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η Audi, η πιο κερδοφόρα εταιρεία του ομίλου της Volkswagen, παραδέχθηκε τον Νοέμβριο του 2015 ότι οι 3λιτροι V6 κινητήρες της ντίζελ είχαν προσαρμοστεί με μια συσκευή η οποία κρίθηκε παράνομη στις ΗΠΑ που επέτρεπε στα αυτοκίνητα να ξεπερνούν τα όρια των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς είχαν ήδη πραγματοποιήσει έρευνες στα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις της Audi τον περσινό Μάρτιο σε σχέση με το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Η Audi ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργάζεται με την εισαγγελία.

Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και τα δίκτυα NDR και WDR μετέδωσαν πρώτα τις πληροφορίες για τις έρευνες των εισαγγελέων.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr