current views are: 6

9 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση11:47

Δύο Βρετανοί Τζιχαντιστές συνεργάτες του Τζιχάντι Τζον αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία

Οι δύο Βρετανοί, αποτελούσαν μέλη του «πυρήνα εκτελέσεων» του Ισλαμικού Κράτους

Δημοσίευση 11:47’

Οι δύο Βρετανοί, αποτελούσαν μέλη του «πυρήνα εκτελέσεων» του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με ανακοίνωση Αμερικανού αξιωματικού, δύο Βρετανοί τζιχαντιστές,  συνεργοί του «Τζιχάντι Τζον» αιχμαλωτίστηκαν από μια αραβοκουρδική δύναμη, που έχει την στήριξη των ΗΠΑ.

Οι δύο Βρετανοί, αποτελούσαν μέλη του «πυρήνα εκτελέσεων» του Ισλαμικού Κράτους που είχε ονομαστεί «The Beatles». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλ Σαφέε αλ Σέιχ και ο Αλεξάντα Έιμον Κότεϊ, κρατούνται από τις δυνάμεις της Συρίας (SDF) από τον προηγούμενο μήνα.

Οι στρατιώτες της SDF είχαν υποψίες ότι αυτοί οι δύο ήταν ξένοι μαχητές και έτσι τους παρέδωσαν στις αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες τους αναγνώρισαν χρησιμοποιώντας τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και με άλλες βιομετρικές μετρήσεις. 

Ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι άνδρες παρείχαν “πολύτιμες πληροφορίες” στους ανακριτές σχετικά με την τρέχουσα ηγεσία και δομή του ISIS.

Οι βίαιοι τρομοκράτες πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνοι για τον αποκεφαλισμό περισσότερων από 27 ομήρων, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Τον Ιανουάριο του 2017, οι αρχές των ΗΠΑ ονόμασαν τον Κότεϊ ως μέλος της οργάνωσης και είπαν ότι του είχαν επιβάλει κυρώσεις.

«Πιθανώς ασχολείται με τις εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους και τις εξαιρετικά σκληρές μεθόδους βασανισμού, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών κραδασμών και του νερού», δήλωσε το Υπουργείο εξωτερικών.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι ο Kotey ενήργησε επίσης ως “στρατολογητής” του ISIS, υπεύθυνος για την ενθάρρυνση των βρετανών υπηκόων να ενταχθούν στην τρομοκρατική ομάδα.


σχετικα αρθρα