ΔΙΕΘΝΗ

Τα ψεύτικα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν Κιμ Γιονγκ Ουν - Κιμ Γιονγκ Ιλ για τα ταξίδια στη Δύση

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2018, 17:59 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2018, 22:03
Τα ψεύτικα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν Κιμ Γιονγκ Ουν - Κιμ Γιονγκ Ιλ για τα ταξίδια στη Δύση
Facebook Twitter Whatsapp

 «Αυτό δείχνει την επιθυμία τους για ταξίδια, και καταδεικνύει τις προσπάθειες της άρχουσας οικογένειας να διαμορφώσει μια ενδεχόμενη διαδρομή διαφυγής» αναφέρει πηγή ασφαλείας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα διαβατήρια που χρησιμοποίησαν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, με σκοπό να ταξιδέψουν στη Δύση.

«Χρησιμοποίησαν αυτά τα βραζιλιάνικα διαβατήρια σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν θεωρήσεις από ξένες πρεσβείες… Δείχνουν σαφώς τις φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Κιμ Γιονγκ Ιλ» δήλωσε χαρακτηριστικά μια ανώτερη δυτική πηγή ασφαλείας.«Αυτό δείχνει την επιθυμία τους για ταξίδια, και καταδεικνύει τις προσπάθειες της άρχουσας οικογένειας να διαμορφώσει μια ενδεχόμενη διαδρομή διαφυγής» πρόσθεσε.

Από τη μεριά της η βρετανική πρεσβεία στη Βραζιλία αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνες.

Μια πηγή της βραζιλιάνικης κυβέρνησης, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, διευκρίνισε ότι τα δύο αυτά διαβατήρια ήταν νόμιμα έγγραφα που αποστέλλονταν κενά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα προξενεία.

Τέσσερις άλλες ανώτερες πηγές ασφαλείας της Δυτικής Ευρώπης επιβεβαίωσαν ότι τα δυο βραζιλιάνικα διαβατήρια με φωτογραφίες των Κιμ με τα ονόματα «Τζόζεφ Πουάνγκ» και «Ίτζονγκ Τσόι» χρησιμοποιήθηκαν για να ζητήσουν θεωρήσεις σε τουλάχιστον δυο δυτικές χώρες. Δεν είναι έως στιγμής σαφές εάν εκδόθηκαν τελικά οι θεωρήσεις.