current views are: 8

4 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση11:18

Η Porsche σχεδιάζει αεροταξί για τη μεταφορά επιβατών στον αέρα!

Σύντομα θα παρουσιάσει ένα σκίτσο για τον σχεδιασμό της

Δημοσίευση 11:18’

Σύντομα θα παρουσιάσει ένα σκίτσο για τον σχεδιασμό της

Η κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Porsche σχεδιάζει την κατασκευή αεροταξί που θα μεταφέρουν επιβάτες στον αέρα αντί στο δρόμο. «Αυτό έχει νόημα. Όταν οδηγώ από το Zuffenhausen στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, χρειάζομαι τουλάχιστον μισή ώρα, αν είμαι τυχερός. Με το αεροταξί θα χρειαστώ λιγότερο από τέσσερα λεπτά», δήλωσε ο διευθυντής Πωλήσεων Άντερλεχτ φον Πλάτεν στο περιοδικό «Automobilwoche». «Το θέμα μάς ενδιαφέρει. Μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στη διαδρομή της Porsche».

Η θυγατρική της Volkswagen θέλει να παρουσιάσει σύντομα ένα σκίτσο για τον σχεδιασμό. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει κατά νου ένα αεροσκάφος, στο οποίο ο επιβάτης μπορεί επίσης να πάρει τον έλεγχο. «Έχετε μόνος σας μια Porsche – αυτό θα μπορούσε να συμβεί με ένα drone. Αλλά χωρίς την ανάγκη άδειας πιλότου, επειδή η συσκευή μπορεί να κάνει πολλά», δήλωσε ο φον Πλάτεν. Θεωρεί πιθανή τη χρήση του Porsche drone, μεταξύ άλλων και σε μητροπολιτικές περιοχές.

Οι γερμανικές εταιρείες εργάζονται ήδη για να πετούν οι επιβάτες στον αέρα με τρόπο παρόμοιο με τα ταξί. Για παράδειγμα, η εταιρεία Lilium στο Μόναχο έχει ολοκληρώσει κάποια σχέδια χρηματοδότησης ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων το φθινόπωρο. Το ηλεκτροκινούμενο αεροσκάφος θα μεταφέρει τους πέντε επιβάτες του με φορτίο, σε απόσταση μέχρι 300 χιλιόμετρα και θα φτάσει ταχύτητα 300 χιλιομέτρων την ώρα. Θα κάνει κάθετη εκκίνηση και θα πραγματοποιεί στη συνέχεια πτήση προς τα εμπρός.

Τα πλεονεκτήματα έναντι των αυτοκινήτων ή των συρμών είναι προφανή: τα αεροπορικά ταξί θα μπορούσαν να αποφεύγουν πηγμένους στην κίνηση δρόμους στις πόλεις και ταυτόχρονα να συνδέουν πιο απομακρυσμένες περιοχές. Επιπλέον, δεν χρειάζονται καμία περίπλοκη υποδομή όπως αυτοκινητόδρομοι ή σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Ο κατασκευαστής αεροσκαφών Airbus εργάζεται επίσης σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα οπως το «Vahana» μήκους 5,7 μέτρων και πλάτους 6,2 μέτρων που τροφοδοτείται από οκτώ ηλεκτροκινητήρες. Το αεριωθούμενο Lilium, μπορεί επίσης να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα με τα πτερύγια αναστολής. Η Vahana θα πρέπει να είναι έτοιμη για σειρά παραγωγής το 2020.


σχετικα αρθρα