current views are: 13

24 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση06:52

Επίθεση στην Γαλλία: Κατέληξε ο ηρωικός αστυνομικός που πήρε τη θέση των ομήρων

Παραδόθηκε στον ένοπλο τρομοκράτη ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσει ομήρους

Δημοσίευση 06:52’

Παραδόθηκε στον ένοπλο τρομοκράτη ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσει ομήρους

Παραδόθηκε στον ένοπλο τρομοκράτη ως αντάλλαγμα για να απελευθερώσει ομήρους: ο αντισυνταγματάρχης της Χωροφυλακής Αρνό Μπελτράμ επέδειξε χθες ηρωισμό στη διάρκεια της κρίσης των ομήρων στην Τρεμπ, στη νότια Γαλλία. Δέχθηκε σφαίρες και μαχαιριές από τον δράστη και υπέκυψε στα τραύματά του.

«Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του, τη γενναιότητά του, τη θυσία του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ο 45χρονος αξιωματικός «έσωσε ζωές και τιμά το όπλο του και τη χώρα μας» είχε δηλώσει χθες ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποτίοντας φόρο τιμής στο «θάρρος» αυτού του χωροφύλακα.

Ο δράστης είχε ήδη σκοτώσει δύο ανθρώπους μέσα σε σουπερ-μάρκετ της περιφέρειας της Καρκασόν (νότια Γαλλία), όταν ο Αρνό Μπελτράμ, «με κίνδυνο της ζωής του», «επέλεξε να πάρει τη θέση ομήρων που κρατούνταν στο εσωτερικό του σούπερ-μάρκετ», εξήγησε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο χωροφύλακας «άφησε ανοικτό το τηλέφωνό του στο τραπέζι (…) και μόλις ακούσαμε τους πυροβολισμούς η GIGN (επίλεκτη μονάδα των δυνάμεων της τάξης) επενέβη» και σκότωσε τον δράστη της επίθεσης που δήλωνε μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, είχε εξηγήσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο Ζεράρ Κολόμπ.

«Μια πράξη ηρωισμού σαν κι αυτές που συνηθίζουν οι χωροφύλακες, οι αστυνομικοί που είναι στρατευμένοι στην υπηρεσία του έθνους», κατέληξε ο υπουργός.

Τραυματίσθηκε από δύο σφαίρες και δέχθηκε πολλές μαχαιριές από τον δράστη, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μερικά λεπτά αργότερα, βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν ο χωροφύλακας, ο υπουργός είχε προσθέσει πως η πράξη του αξίζει «την αναγνώριση του Έθνους».

Ο Αρνό Μπελτράμ ανήκε στη Χωροφυλακή του Οντ (νότια Γαλλία) και προηγουμένως είχε διατελέσει διοικητής του λόχου της Αβράνς (δυτική Γαλλία) μέχρι το 2014, πριν γίνει σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικολογίας. Το 2016 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συμμετάσχει σε μια άσκηση εξομοίωσης φονικού σε σουπερ-μάρκετ της περιοχής, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Depeche du Midi.

Οι δυνάμεις της τάξης εκπαιδεύονται τακτικά μ’ αυτόν τον τρόπο για να βελτιώνουν τον τρόπο που επεμβαίνουν σε περίπτωση επίθεσης.


σχετικα αρθρα