current views are: 10

6 Απριλίου 2018
Δημοσίευση23:00

Η Βρετανία ανοίγει στρατιωτική βάση στο Μπαχρέιν

Η βάση βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Μανάμα, και θα αριθμεί περίπου 300 στρατιωτικούς και προσωπικό υποστήριξης

Δημοσίευση 23:00’

Η βάση βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Μανάμα, και θα αριθμεί περίπου 300 στρατιωτικούς και προσωπικό υποστήριξης

Η Βρετανία άνοιξε την Μεγάλη Πέμπτη μια στρατιωτική βάση στο Μπαχρέιν, η οποία αποτελεί την πρώτη μόνιμη εγκατάσταση των ενόπλων δυνάμεών της στη Μέση Ανατολή τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η βάση βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Μανάμα, και θα αριθμεί περίπου 300 στρατιωτικούς και προσωπικό υποστήριξης. Προστίθεται στα τέσσερα βρετανικά ναρκαλιευτικά που έχουν ήδη τη βάση τους στη μικρή χώρα του Κόλπου. Το Μπαχρέιν φιλοξενεί επίσης τον 5ο αμερικανικό στόλο.

Το Μπαχρέιν και η Βρετανία μετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία και το Ιράκ.

“Είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να συνεργαζόμαστε με στενούς συμμάχους όπως το Μπαχρέιν για την καταπολέμηση των περιφερειακών απειλών όπως αυτή που θέτει το ΙΚ”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου.

Η Βρετανία δεν είχε πλέον μόνιμη στρατιωτική βάση στον Κόλπο το 1971. Ο βρετανικός στρατός είχε εξάλλου ανοίξει μια προσωρινή βάση στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, μετά την εισβολή το 2003 και την εγκατέλειψε το 2009 κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του από τη χώρα.


σχετικα αρθρα