current views are: 12

13 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:13

Θρίλερ στη Συρία: Κατασκοπευτικά αεροσκάφη πάνω από ρωσικές εγκαταστάσεις;

Οι οκτώ δυνητικοί στόχοι του Τραμπ

Δημοσίευση 11:13’

Οι οκτώ δυνητικοί στόχοι του Τραμπ

Ούτε η Μόσχα, ούτε η Ουάσιγκτον σχολίασαν τις αναφορές για αμερικανικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη που φέρονται να πραγματοποίησαν πτήση πάνω από την ανατολική ακτή της Συρίας, όπου βρίσκεται η Ρωσική βάση της Hmeymim.

Σύμφωνα με το sputnik η υποτιθέμενη πτήση έγινε εν μέσω των απειλών της Ουάσιγκτον για έναρξη πυραυλικής επίθεσης στη Συρια.

Ένας λογαριασμός Twitter – Mil Radar – ο οποίος παρακολουθεί τις πτήσεις της στρατιωτικής αεροπορίας, ανέφερε ότι επτά αμερικανικά αεροσκάφη περιπολίας διεξήγαγαν διερευνητικές αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο κατά μήκος των ακτών της Συρίας.

Τα έξι αεροσκάφη P-8A Poseidon (ασχολούνται με την αντιμετώπιση υποβρυχίων και τον ηλεκτρονικό πολεμικό) και ένα αεροσκάφος EP-3E Aries II αναφέρθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η αεροπορική βάση Hmeymin της Ρωσίας αλλά και η βάση εφοδιασμού του ρωσικού ναυτικού στο Tartus.

Οι «οκτώ στόχοι»

Την ίδια ώρα το CNBC παρουσίασε δηλώσεις αξιωματούχου, που υπο το καθεστώς ανωνυμίας, αποκάλυψε τους οκτώ δυνητικούς στόχους μιας αμερικανικής επίθεσης στη Συρία.

Οι δυνητικοί στόχοι στη Συρία περιλαμβάνουν δύο αεροδρόμια, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση χημικών όπλων.

Τα «μπρος – πίσω» του Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τη Ρωσία να προετοιμαστεί για εκτόξευση (εναντίον της Συρίας «νέων και έξυπνων» αμερικανικών πυραύλων».

Απαντώντας στα μηνύματα του Αμερικανού Προέδρου ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, σημείωσε πως η Μόσχα «δεν στηρίζει τη διπλωματία μέσω Twitter» και ζήτησε σοβαρότερη προσέγγιση για να αποφευχθεί κλιμάκωση μιας «ήδη εύθραυστης κατάστασης».

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νεότερη ανάρτηση του σημείωσε πως επίθεση στη Συρία «θα μπορούσε να είναι σύντομα ή όχι τόσο σύντομα» και ότι «δεν είπε ποτέ το χρόνο που θα εξαπέλυε μια επίθεση στη Συρία».

Η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε πως ο Τραμπ δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις.

Σε ρωσικό καταφύγιο φυγαδεύτηκε ο Άσαντ

Εν αναμονή της επόμενης κίνησης της Δύσης ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ φοβούμενος πιθανή επίθεση των ΗΠΑ εγκατέλειψε το παλάτι του και φέρεται να έχει βρει καταφύγιο σε ρωσική αεροπορική βάση.

Η  βάση αυτή βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Λατάκια της Συρίας και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Baghdad Post ο πρόεδρος της Συρίας βρίσκεται οχυρωμένος σ’ ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και κουρτίνες, όπου δεν υπάρχουν άλλοι Σύροι αξιωματούχοι. Ο Άσαντ εθεάθη να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες.


σχετικα αρθρα