ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ο επταετής πόλεμος μέσα από αριθμούς (γράφημα)

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2018, 15:14 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2018, 15:14
Συρία: Ο επταετής πόλεμος μέσα από αριθμούς (γράφημα)
Facebook Twitter Whatsapp

Έχουν περάσει πλέον 7 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη Συρία, στις 17 Μαρτίου 2011, μετά από μια μαζική διαδήλωση μπροστά στο δικαστήριο της Ντέρα, στο νότιο τμήμα της χώρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο πόλεμος στη Συρία προκάλεσε τον μαζικό εκτοπισμό σχεδόν του μισού από τον προπολεμικό πληθυσμό του, περισσότερους από 11 εκατ. ανθρώπους, και τον θάνατο 350.000 έως 500.000 -στην πλειοψηφία τους αμάχων.

Έχουν περάσει πλέον 7 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη Συρία, στις 17 Μαρτίου 2011, μετά από μια μαζική διαδήλωση μπροστά στο δικαστήριο της Ντέρα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Την ημέρα εκείνη, οι διαδηλωτές εξεγέρθηκαν εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000. Στις 18 Μαρτίου, μετά από μια νέα διαδήλωση, η αστυνομία αντιμετώπισε τους πολίτες με σφαίρες .

Από αυτή τη σπίθα, η Συρία εξελίχθηκε σε θέατρο ενός εμφυλίου πολέμου, πρώτα ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους τού καθεστώτος υπέρ και κατά, πριν γίνει πιο περίπλοκη.

Ήδη από το 2012 οι δυτικές πρεσβείες έχουν απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να διακοπούν όλες οι μορφές επικοινωνίας.

Σύμφωνα με το γράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου το προσδόκιμο ζωής έχει μειωθεί κατά 20 χρόνια, ενώ η ανεργία αγγίζει το 60%.

Παράλληλα, το 80% των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας επιβιώνουν χάρη σε οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό.

Το κόστος ανασυγκρότησης της χώρας υπολογίζεται σε 350 δισ. δολάρια και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι ο πόλεμος θα σταματήσει στη διάρκεια του 8ου έτους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr