current views are: 10

16 Απριλίου 2018
Δημοσίευση13:01

Λαβρόφ: Η σχέση με τη Δύση χειρότερη κι από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

«Τότε δεν υπήρχε η αρρώστια της ρωσοφοβίας

Δημοσίευση 13:01’

«Τότε δεν υπήρχε η αρρώστια της ρωσοφοβίας

Τελικά υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ρωσία: η σχέση της Μόσχας με τη Δύση είναι σήμερα χειρότερες από ό,τι την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δύο μέρες μετά το στρατιωτικό χτύπημα σε εγκαταστάσεις της Συρίας​.

Ο λόγος είναι ότι στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου λειτουργούσαν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και δεν υπήρχε η αρρώστια της ρωσοφοβία, υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξή του στο BBC.

«Δεν υπήρχε τέτοια ασθένεια ρωσοφοβίας, η οποία μοιάζει με απόπειρα γενοκτονίας μέσω κυρώσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο Λαβρόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), σύμφωνα τον οποίο η Ρωσία μπορεί να έχει παραποιήσει στοιχεία στον τόπο της φερόμενης επίθεσης με χημικά όπλα στην Συρία.

«Μπορώ να εγγυηθώ ότι η Ρωσία δεν έχει παραποιήσει τα στοιχεία» διαβεβαίωσε.

 

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε μάλιστα ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας βασίζονται σε στοιχεία των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν μιλούν για την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία.

«Δεν μπορώ να είμαι αγενής απέναντι στους ηγέτες άλλων κρατών, αλλά εσείς διαβάζετε τις δηλώσεις των ηγετών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Εντίμως πρέπει να σας πω ότι όλες οι αποδείξεις τις οποίες επικαλούνται, βασίζονται σε στοιχεία των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» είπε.

Λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας, και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει μέσω Twitter ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας είναι σήμερα χειρότερες από ποτέ, συμπεριλαμβανομένης της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters/TASS

 


σχετικα αρθρα