current views are: 4

18 Απριλίου 2018
Δημοσίευση04:50

Την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα ζήτησε ο Τραμπ από την Τουρκία

Ο Μπράνσον κατηγορείται για διασυνδέσεις με την ομάδα που η Άγκυρα θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Δημοσίευση 04:50’

Ο Μπράνσον κατηγορείται για διασυνδέσεις με την ομάδα που η Άγκυρα θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Την στήριξή του στον προτεστάντη πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος προσήχθη σε δίκη στην Τουρκία, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπράνσον κατηγορείται για διασυνδέσεις με την ομάδα που η Άγκυρα θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία. Η υπόθεση κλιμακώνει την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία.

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον, ένας εξαίρετος κύριος και χριστιανός ηγέτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, περνάει από δίκη και τον κατατρέχουν στην Τουρκία χωρίς κανέναν λόγο», σχολίασε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Τον αποκαλούν κατάσκοπο, αλλά εγώ είμαι πιο πολύ κατάσκοπος απ’ όσο είναι αυτός. Ελπίζω ότι θα του επιτρέψουν να γυρίσει στην πατρίδα, στην όμορφη οικογένειά του, όπου ανήκει» πρόσθεσε.

Ο Μπράνσον, προτεστάντης πάστορας από τη Βόρεια Καρολίνα που ζει στη Σμύρνη επί δύο δεκαετίες και πλέον, αρνείται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Σε περίπτωση καταδίκης του, είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 35 ετών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


σχετικα αρθρα