ΔΙΕΘΝΗ

Η ιστορία του μικρού Alfie που έστειλε ένα νοσοκομείο στο Ανώτατο Δικαστήριο

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2018, 12:23 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2018, 12:23
Η ιστορία του μικρού Alfie που έστειλε ένα νοσοκομείο στο Ανώτατο Δικαστήριο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πατέρας, έξω από το δικαστήριο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αγόρι του «βελτιωνόταν»

Ο μικρός Alfie, γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 2016 από τον Tom Evans και την Kate James. 

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2016, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παιδιών του Alder Hey, καθώς υπέφερε από συνεχής κρίσεις επιληψίας. Από εκείνη τη στιγμή, δεν έχει βγει ακόμα από το νοσοκομείο.

Οι γιατροί είπαν ότι πάσχει από μια εκφυλιστική νευρολογική κατάσταση, την οποία δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν ακριβώς.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2017, η διοίκηση του νοσοκομείου, δήλωσε πως η θεραπεία του νεαρού, συνδέεται άμεσα με την οικογένεια του, που είχε πολλές διαφωνίες σχετικά με τη θεραπεία του.

Οι γονείς του Alfie, ισχυρίστηκαν ότι το νοσοκομείο είχε υποβάλει αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να αφαιρέσει από τους γονείς τα δικαιώματα για να αποφασίζουν για τη θεραπεία του μικρού.

Το νοσοκομείο παίδων πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο και δήλωσε πως «η συνεχής αναπνευστική υποστήριξη του Alfie δεν βοηθάει στην βελτίωση της υγείας του και ότι υπό αυτές τις συνθήκες η συνέχιση της θεραπείας δεν είναι νόμιμη.

Το δικαστήριο ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση στις 19 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Η Justice Hayden, η δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση του Alfie, δήλωσε πως θα αποφασίσει για το καλύτερο του νεαρού.

Η ακρόαση, επαναλήφθηκε την 1η Φεβρουαρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λίβερπουλ, όπου οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν το νοσοκομείο, ισχυρίστηκαν ότι θα ήταν μάταιο και απάνθρωπο να συνεχιστεί η θεραπεία του Alfie.

Ο πατέρας, έξω από το δικαστήριο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αγόρι του «βελτιωνόταν».

Ο κ. Michael Mylonas, εκπρόσωπος του νοσοκομείου, δήλωσε: «Ένα από τα προβλήματα της συγκεκριμένης περίπτωσης, είναι ότι με το κλείσιμο των συσκευών υποστήριξης της αναπνοής και της σίτισης, ο Alfie θα είναι ένα γλυκό παιδί με όμορφα μάτια που θα χαμογελάσει ξανά».