current views are: 7

28 Απριλίου 2018
Δημοσίευση10:36

Δεκάδες συλλήψεις «γκιουλενιστών» στην Τουρκία

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες 35 περιοχές της Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Δημοσίευση 10:36’

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες 35 περιοχές της Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 63 πρόσωπα ως ύποπτα για σχέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ως ενορχηστρωτής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, ενώ αναζητούν άλλα 40, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως μερικοί από τους υπόπτους δρούσαν ως προξενητές, βρίσκοντας συζύγους για τους οπαδούς του Γκιουλέν.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους συλληφθέντες εμφανίζονταν στους καταλόγους των πιθανών συντρόφων που τους προξένευαν οι προξενητές, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες 35 περιοχές της Τουρκίας, μετέδωσε το Ανατολή.

Το γραφείο του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, ότι οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων λειτουργών, στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.


σχετικα αρθρα