current views are: 12

28 Απριλίου 2018
Δημοσίευση17:06

Στρατιωτικός δάκτυλος με εντολή Ερντογάν για να μην είναι υποψήφιος ο Γκιουλ;

Δημοσιεύματα και καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 17:06’

Δημοσιεύματα και καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Το παρασκήνιο πίσω από την ανακοίνωση του Αμπντουλάχ Γκιουλ να μην είναι υποψήφιος με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά και καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Χολουσί Ακμπάρ, επισκέφτηκε με… ελικόπτερο το σπίτι του Γκιουλ και του «συνέστησε» ή αλλιώς τον… συμβούλεψε να μην κατέλθει υποψήφιος. Φυσικά η εν λόγω επίσκεψη έγινε κατόπιν προτροπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δεν είδε εξ αρχής με καθόλου καλό μάτι τα σενάρια που κυκλοφορούσαν στον τουρκικό Τύπο.

Η δυσαρέσκεια στο περιβάλλον Ερντογάν, εκφράστηκε δια του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά: ««Θα προτιμούσα ο κ. Γκιούλ να είχε πει από την αρχή ‘Είμαι υπό τις διαταγές του κόμματός μου’».

Όπως κατήγγειλε στέλεχος του Κεμαλικού CHP, «πρόκειται για μια ολέθρια για τη Δημοκρατία παρέμβαση και συνέχισε: «Μετά τα πραξικοπήματα του 1960, του 1971, του 1980, του 1997 [μεταμοντέρνο], του 2007 και του 2016, αυτό είναι το επόμενο πραξικόπημα».

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι, όπως μεταδίδει το Ahval,o συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος, παραιτήθηκε από την εφημερίδα για προσωπικούς, όπως τουλάχιστον ανέφερε, λόγους.


σχετικα αρθρα