current views are: 6

1 Μαΐου 2018
Δημοσίευση09:35

«Ψεύτη» αποκαλεί η Τεχεράνη τον Νετανιάχου για τα πυρηνικά

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προκαλούν αντιδράσεις

Δημοσίευση 09:35’

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προκαλούν αντιδράσεις

Ο ισχυρισμός του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι το Ιράν εργάζεται μυστικά για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων είναι έργο «ενός αμετανόητου ψεύτη, που έχει στερέψει από ιδέες» υποστήριξε την Τρίτη το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός του  Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι η Τεχεράνη «έλεγε ψέμματα» όταν συνήψε συμφωνία με έξι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία) το 2015 για τον περιορισμό του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος είχε συναντηθεί λίγο νωρίτερα με τον νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέiμς Μάτιν, παρουσίασε στοιχεία των μυστικών πληροφοριών, σύμφωνα με τα οποία το Ιράν επιδίωκε και επιδιώκει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επικρίνει τη συμφωνία του 2015 για το γεγονός ότι δεν καλύπτει το πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και τις επιδιώξεις της στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ, μεγάλος εχθρός του Ιράν, είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Οι «κοινότοποι, αδιάφοροι και ντροπιαστικοί» ισχυρισμοί του Νετανιάχου, αναφέρει η ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών είναι δηλώσεις «σιωνιστών ηγετών που δεν βλέπουν άλλα μέσα για να διασφαλίσουν την επιβίωση του παράνομου καθεστώτος τους παρά να απειλούν άλλους χρησιμοποιώντας ένα ανακυκλωμένο κόλπο».

«Ο Νετανιάχου και το διαβόητο σιωνιστικό καθεστώς που σκοτώνει παιδιά πρέπει όμως να κατανοήσουν ότι η διεθνής κοινή γνώμη είναι επαρκώς ενημερωμένη και συνετή» για να πιστέψει αυτούς τους ισχυρισμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα