current views are: 8

3 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:47

Independent: Η Βόρεια Κορέα απελευθερώνει τρεις Αμερικανούς πολίτες

Η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε πίεση στη Βόρεια Κορέα για απελευθέρωση κρατουμένων ως μια χειρονομία καλής θέλησης πριν από το… ραντεβού του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δημοσίευση 11:47’

Η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε πίεση στη Βόρεια Κορέα για απελευθέρωση κρατουμένων ως μια χειρονομία καλής θέλησης πριν από το… ραντεβού του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Βόρεια Κορέα αναφέρει ότι απελευθέρωσε τρεις Αμερικανούς πολίτες, που κρατούνται σε στρατόπεδο και τους μετέφερε σε ξενοδοχείο κοντά στην Πιονγκγιάνγκ, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Independent. 

Η αμερικανική κυβέρνηση άσκησε πίεση στη Βόρεια Κορέα για απελευθέρωση κρατουμένων ως μια χειρονομία καλής θέλησης πριν από το… ραντεβού των δύο ηγετών στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

Ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν την είδηση, σημειώνοντας ότι δεν έλαβαν καμία επιβεβαίωση για την απελευθέρωση των κρατουμένων, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα νοτιοκορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πάντως νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος σε σε μια δημοσίευση στο Twitter είχε αναφερθεί σε ευνοϊκή εξέλιξη  «Όπως γνωρίζουν οι πάντες, η προηγούμενη Κυβέρνηση ζητούσε για καιρό τρεις όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι από ένα στρατόπεδο Καταναγκαστικών έργων της Βόρειας Κορέας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μείνετε συντονισμένοι!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ένας Νοτιοκορεάτης ακτιβιστής που έχει επαφές στην Πιονγκγιάνγκ δήλωσε ότι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν το ξενοδοχείο στις αρχές Απριλίου και κρατήθηκαν σε ξεχωριστά δωμάτια. Οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα “φαίνεται να έχουν αποφασίσει την ημερομηνία για την απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων”, δήλωσε ο ακτιβιστής Choi Soung-yong.

“Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητα αυτών των δηλώσεων “, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρόσθεσε: Η ευημερία και η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό είναι μία από τις υψηλότερες προτεραιότητές μας. Εργαζόμαστε για να επιστρέψουν το σπίτι τους το συντομότερο δυνατόν”.

Εκπρόσωπος της οικογένειας του κρατούμενου Tony Kim, δήλωσε ότι: «η οικογένεια δεν έχει καμία ένδειξη απελευθέρωσης, και ότι έχει να μάθει νέα του από τον περασμένο Ιούνιο όπταν τον είχε επισκεφτεί ο πρώην διαπραγματευτής της Βόρειας Κορέας.

Αλλά και ο γιος του κρατούμενου Sol Kim, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν αισιόδοξος αλλά δεν είχε λάβει καμία πληροφορία.

.

 

 

 

 

 


σχετικα αρθρα