current views are: 5

29 Μαΐου 2018
Δημοσίευση05:33

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς απέκτησε την ισραηλινή υπηκοότητα

Είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι από το 2003

Δημοσίευση 05:33’
Ρομάν Αμπραμοβιτς

Είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι από το 2003

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς αφίχθη τη Δευτέρα στο Ισραήλ και έλαβε την ισραηλινή υπηκοότητα, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο 10.

«Προσγειώθηκε σήμερα με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και έλαβε ισραηλινή ταυτότητα», ανέφερε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο στο βραδινό του δελτίο ειδήσεων.

Εκπρόσωπος της Nativ, μιας διεύθυνσης του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου η οποία είναι αρμόδια για τις υποθέσεις που αφορούν τις ισραηλιτικές κοινότητες στις χώρες της πάλαι ποτέ σοβιετικής ένωσης, δήλωσε ότι «ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε υποβάλει αίτηση για να του δοθεί βίζα μετανάστευσης στο Ισραήλ στην πρεσβεία (της χώρας) στη Μόσχα», ανέφερε το 10.

«Τα έγγραφά του εξετάστηκαν βάσει του Νόμου περί Επιστροφής, έχει πράγματι δικαίωμα να λάβει καθεστώς μετανάστη στο Ισραήλ, και έλαβε έτσι βίζα μετανάστευσης», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ερωτηθέν σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, το γραφείο του Νετανιάχου δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την πληροφορία, η οποία μεταδόθηκε κι από άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο νόμος περί επιστροφής δίνει το δικαίωμα σε κάθε Εβραίο, παιδί ή εγγονό Εβραίου να αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα εάν υποβάλει αίτηση για αυτό.

Πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν ότι η νέα αίτηση που υπέβαλε ο Αμπράμοβιτς για να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη Βρετανία, μετά την παρέλευση της ισχύος της προηγουμένης βίζας που του είχε χορηγηθεί, έπαιρνε υπερβολικά πολύ χρόνο.

Οι σχέσεις της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου διέρχονται περίοδο μεγάλης έντασης, ιδίως μετά τη δηλητηρίαση ενός ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στο Σάλσμπερι, στη νότια Αγγλία, για την οποία το Λονδίνο κατηγόρησε τη Μόσχα, κάτι που το Κρεμλίνο διέψευσε κατηγορηματικά και επανειλημμένα.

Η υπόθεση πυροδοτησε κύμα απελάσεων ρώσων διπλωματών χωρίς προηγούμενο σε όλο τον κόσμο, κατόπιν της προτροπής της Βρετανίας. Το Λονδίνο πάγωσε τις επαφές με τη Μόσχα και αποφάσισε να μη μεταβεί στη Ρωσία κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας ή της κυβέρνησης για το παγκόσμιο κύπελλο του ποδοσφαίρου (14η Ιουνίου-15η Ιουλίου).

Εξάλλου στη Βρετανία το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί προτροπές να επιβληθούν σκληρές κυρώσεις σε πλούσιους ρώσους που κατοικούν στη χώρα.

Ο τόπος κατοικίας του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι από το 2003, είναι επισήμως η Υερσέη, στις αγγλονορμανδικές νήσους. Η περιουσία του υπολογίζεται από την εφημερίδα The Sunday Times ότι ανέρχεται σε 9,3 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 10,6 δισεκ. ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 


σχετικα αρθρα