current views are: 11

1 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση11:21

Γερμανία: Πανικός σε ζωολογικό κήπο για ζώα που υποτίθεται πως δραπέτευσαν

Τα λιοντάρια και το τζάγκουαρ είχαν απλώς κρυφτεί

Δημοσίευση 11:21’

Τα λιοντάρια και το τζάγκουαρ είχαν απλώς κρυφτεί

Δύο λιοντάρια, δύο τίγρεις και ένα τζάγκουαρ έσπειραν τον πανικό άθελά τους στη δυτική Γερμανία, όταν οι αρχές θεώρησαν ότι είχαν δραπετεύσει από τον ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενούνταν.

Ακολούθησε ένα πολύωρο «σαφάρι» στην περιοχή του Άιφελ, κοντά στο Λουξεμβούργο, μέχρι να εντοπιστούν τα αιλουροειδή: δεν είχαν φύγει ποτέ από τον περίβολό τους, απλώς κρύφτηκαν στα κλουβιά τους για να προφυλαχθούν από την καταρρακτώδη βροχή.

Οι αρχές αναγκάστηκαν πάντως να σκοτώσουν μια αρκούδα, η οποία είχε όντως δραπετεύσει.

Αφού πρώτα ανακοίνωσαν ότι τα πέντε αιλουροειδή είχαν εξαφανιστεί, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους των γειτονικών κοινοτήτων να κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια τους. Αρκετές ώρες αργότερα, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι απλώς είχαν χάσει τα ίχνη των ζώων και, επειδή ο φράχτης ασφαλείας είχε υποστεί ζημίες από την κακοκαιρία, θεώρησαν ότι το είχαν σκάσει.

Ο δήμαρχος της κοινότητας Άρτσφελντ, Αντρέας Κρούπερτ, απέδωσε στην κακοκαιρία τη σύγχυση που επικράτησε.

Τα ζώα, πιθανότατα πανικοβλημένα από τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, δεν έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς το πρωί, όταν τα αναζήτησε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου Άιφελζου. Ούτε εντοπίστηκαν αργότερα, όταν έστειλαν ένα μικρό drone να τα ψάξει από αέρος. Έπειτα από τις μάταιες αναζητήσεις στον χώρο του πάρκου, οι εργαζόμενοι σήμαναν συναγερμό.

Όταν τελικά υποχώρησαν τα νερά στον περίβολο των ζώων, οι υπεύθυνοι βρήκαν όλα τα ζώα στα κλουβιά τους, με εξαίρεση την αρκούδα.

Περίπου 60 είδη ζώων φιλοξενούνται στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Βάλποτ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα δραπετεύουν από ζωολογικούς κήπους στη Γερμανία. Στη Λειψία, το 2016, δύο λιοντάρια το έσκασαν από τον περίβολό τους και οι αρχές αναγκάστηκαν να σκοτώσουν το ένα από αυτά. Την ίδια τύχη είχαν ένας ουρακοτάγκος που δραπέτευσε το 2015 στο Ντούισμπουργκ και μια αρκούδα πέρσι στο Όσναμπρικ.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters/AFP


σχετικα αρθρα