ΔΙΕΘΝΗ

Παραδοχή από τους Φιλελεύθερους Γερμανίας: Το 2010 ψηφίσαμε το ελληνικό πρόγραμμα και καταστραφήκαμε

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2018, 21:17 / Ανανεώθηκε 10 Ιουνίου 2018, 21:38
Παραδοχή από τους Φιλελεύθερους Γερμανίας: Το 2010 ψηφίσαμε το ελληνικό πρόγραμμα και καταστραφήκαμε
Facebook Twitter Whatsapp

 «Με το να διευκολύνεις την δημιουργία χρέους, δεν λύνεις την κρίση χρέους. Στην Ευρώπη δεν έχουμε έλλειμμα κεφαλαίων, αλλά πειθαρχίας και σταθερότητας», δήλωσε στο ARD ο κ. Λίντνερ

Αναδρομή στο 2010 τότε που οι Φιλελεύθεροι (FDP) ψήφισαν το 2010 υπέρ του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ.

 «Με το να διευκολύνεις την δημιουργία χρέους, δεν λύνεις την κρίση χρέους. Στην Ευρώπη δεν έχουμε έλλειμμα κεφαλαίων, αλλά πειθαρχίας και σταθερότητας», δήλωσε στο ARD ο κ. Λίντνερ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων «θερινών συνεντεύξεων» που παραχωρούν οι πολιτικοί αρχηγοί. «Η Ευρώπη που εμείς φανταζόμαστε συνδυάζει περισσότερη κοινή δράση σε θέματα όπου υπάρχει προστιθέμενη αξία, πχ ένας ευρωπαϊκός στρατός, αλλά δεν έχει νόημα να δημιουργήσουμε μια μόνιμη υπερανάληψη στην Ευρωζώνη. Αυτό δεν αποτελεί χάρη στον κ. Μακρόν, αλλά ενθάρρυνση στην ιταλική πολιτική να κάνει προεκλογικό αγώνα σε κόστος άλλων», τόνισε ο κ. Λίντνερ και επισήμανε ότι το κόμμα του επιθυμεί την περαιτέρω εξέλιξη της Νομισματικής Ένωσης.

 «Όταν υπάρχουν κρίσεις, είμαστε παρόντες και αλληλέγγυοι. Το 2010, με την κρίση στην Ελλάδα, το FDP υπερψήφισε (το πρόγραμμα) με μεγάλο πόνο - αυτό σχεδόν κατέστρεψε το κόμμα μου, αλλά είπαμε "στηρίζουμε την Ευρώπη". Αυτό που δεν μπορεί να συμβαίνει όμως είναι να εγκαταστήσουμε ένα μόνιμο χρηματικό αντιστάθμισμα, είτε μέσω των ισολογισμών των ιδιωτικών τραπεζών είτε των κρατικών προϋπολογισμών», δήλωσε και εξήγησε ότι κάτι τέτοιο απλώς διανέμει τους πόρους στην Ευρώπη. Αυτό που πρέπει να γίνει, κατέληξε, είναι «να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο δυνατοί μέσω του ανταγωνισμού με άλλες περιοχές του κόσμου».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr