current views are: 11

11 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση05:07

Νέες εθνικιστικές κορώνες από Μπαχτσελί: Μην ξεχνούν οι Έλληνες τι πέρασαν οι παππούδες τους στο βυθό

“Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική”.

Δημοσίευση 05:07’

“Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική”.

Όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές (24 Ιουνίου) τόσο οι Τούρκοι ηγέτες συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες. 

Ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης  και σύμμαχος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί προχώρησε σε νέο εθνικιστικό παραλήρημα τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι τουρκική (!) και σημείωσε “οι Έλληνες να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στο βυθό της θάλασσας”. 

Συγκεκριμένα, οΟ ηγέτης των εθνικιστών, σε ομιλία του στη Σμύρνη, απόρησε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το προεκλογικό του σποτ, το οποίο παρουσίαζε την Κύπρο ως τουρκική γη: «Γιατί (σ.σ. προκλήθηκαν αντιδράσεις;). Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε;’. Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική».

Μάλιστα, συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο Μπαχτσελί είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια με τα νησιά του Αιγαίου να γνωρίζει τα όριά της και να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας. Δόξα τω Θεώ ζει η θέληση η οποία θα κάνει το ίδιο, θα κάνει το Αιγαίο τάφο τις ελπίδες των Ελλήνων. Και θα συνεχίζει να ζει μέχρι τέλους».