ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση για hot spots εκτός ΕΕ – Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2018, 15:21 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2018, 17:52
Πρόταση για hot spots εκτός ΕΕ – Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής
Facebook Twitter Whatsapp

Τα κέντρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική

Πρόταση για την κατασκευή «περιφερειακών κέντρων αποβίβασης» ώστε να αποφασίζονται εκεί τα αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών περιλαμβάνεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Τέτοια κέντρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική, δήλωσαν αξιωματούχοι που συζήτησαν το έγγραφο, το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά το έχει δει το πρακτορείο Reuters ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.

«Αυτά τα κέντρα θα πρέπει να προσφέρουν ταχείες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ οικονομικών μεταναστών και εκείνων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, και να μειώσουν το κίνητρο της επιβίβασης για επικίνδυνα ταξίδια», αναφέρεται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης και των 28 ηγετών της ΕΕ, αν και η διατύπωσή του εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές.

Σε απάντηση του τελεσιγράφου που έδωσαν στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ οι Χριστιανοκοινωνιστές εταίροι της στον συνασπισμό να εξεύρει συμφωνία στην ΕΕ για τη διαχείριση του θέματος των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στην Ένωση, διαφορετικά το Βερολίνο (δηλ. ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ) θα εισαγάγει μονομερή απαγόρευση στους πρόσφυγες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλα κράτη της ΕΕ, στο κείμενο αναφέρεται επίσης: «... δευτερογενείς κινήσεις αιτούντων άσυλο μεταξύ Κρατών Μελών θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Συστήματος Ασύλου. Τα Κράτη Μέλη θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομοθετικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιες κινήσεις και να συνεργαστούν στενά το ένα με το άλλο προς αυτόν τον σκοπό».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr