ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Οι κρεοπώλες ζητούν την προστασία της αστυνομίας από τους βίγκαν

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2018, 23:01 / Ανανεώθηκε 25 Ιουνίου 2018, 22:04
Γαλλία: Οι κρεοπώλες ζητούν την προστασία της αστυνομίας από τους βίγκαν
Facebook Twitter Whatsapp

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ

Τη συνδρομή της αστυνομίας ζητούν οι κρεοπώλες στη Γαλλία, προκειμένου να προστατευθούν από τις επιθέσεις ομάδων βίγκαν.

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ,  η Γαλλική Συνομοσπονδία Κρεοπωλών (CFBCT), αναφέρει πως «βασιζόμαστε στις υπηρεσίες σας και στη στήριξη ολόκληρης της κυβέρνησης για να σταματήσει, το συντομότερο δυνατό, η φυσική, ηθική, λεκτική βία που αναγκάζονται να υποστούν οι κρεοπώλες».

Όπως αναφέρει o Ζαν- Φρανσουά Γκουάρντ, πρόεδρος της CFBCT, «Οι 18.000 επαγγελματίες στη Γαλλία ανησυχούν για τις επιπτώσεις της υπερπροβολής του βίγκαν τρόπου ζωής».

Παράλληλα, δηλώνει «σοκαρισμένος» που ένα μέρος του πληθυσμού «επιθυμεί να επιβάλει στη μεγάλη πλειοψηφία τον τρόπο ζωής του, για να μην πω την ιδεολογία του».

Όσον αφορά τα περιστατικά, στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας άγνωστοι έριξαν ψεύτικο αίμα σε επτά κρεοπωλεία τον Απρίλιο, ενώ ένα κρεοπωλείο και ένα ιχθυοπωλείο βανδαλίστηκαν.

Στα τέλη Μαρτίου μια ακτιβίστρια βίγκαν, που ανήρτησε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης προσβλητικό μήνυμα μετά τον φόνο ενός κρεοπώλη σε σούπερ μάρκετ της Τρεμπς σε μια τζιχαντιστική επίθεση, καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή.

«Μπροστά σε αυτή την κλιμάκωση ποιό θα είναι το επόμενο στάδιο;», διερωτήθηκε η CFBCT, εκτιμώντας ότι «κάποια πρόσωπα ή οργανώσεις» προσπαθούν «να σπείρουν τον τρόμο».

Πηγές: ΑΠΕ, AFP