current views are: 8

2 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση14:00

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μάντσεστερ – Εκκενώθηκαν δεκάδες σπίτια

Οι πυροσβέστες λένε ότι είναι έτοιμοι να μάχονται με μεγαλύτερες ή μικρότερες εστίες «για εβδομάδες», καθώς ο πολύ ζεστός και ξηρός καιρός με ανέμους προβλέπεται να συνεχιστεί

Δημοσίευση 14:00’

Οι πυροσβέστες λένε ότι είναι έτοιμοι να μάχονται με μεγαλύτερες ή μικρότερες εστίες «για εβδομάδες», καθώς ο πολύ ζεστός και ξηρός καιρός με ανέμους προβλέπεται να συνεχιστεί

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην κομητεία του Λάνκασιρ στην κεντροδυτική Αγγλία για να αντιμετωπίσουν αυτό που περιγράφουν ως «ταχέως εξελισσόμενη και επιθετική πυρκαγιά».

Η πρώτη εστία της πυρκαγιάς δημιουργήθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην ελώδη έκταση με θαμνώδη και χαμηλή βλάστηση του Saddleworth Moor του ευρύτερου Μάντσεστερ.


Οι υψηλότατες για την εποχή θερμοκρασίες, οι δυνατοί άνεμοι και η ξηρότητα του εδάφους και της ατμόσφαιρας συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς, με τη φωτιά να καλύπτει περιοχή μήκους σχεδόν 50 χιλιομέτρων.

Την Πέμπτη νέα εστία φωτιάς δημιουργήθηκε στην κοντινή περιοχή Winter Hill, καλύπτοντας έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι δύο πυρκαγιές έχουν συναντηθεί και ενωθεί από το Σάββατο, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει κηρύξει «μείζον περιστατικό».

Από το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες. Δεκάδες σπίτια έχουν εκκενωθεί προληπτικά, αν και σε απόσταση από την περιοχή, κυρίως λόγω του καπνού.

Οι οδηγοί οχημάτων καλούνται να αποφεύγουν το οδικό δίκτυο που γειτνιάζει με το σημείο, στην περιοχή του Μπόλτον.

Οι πυροσβέστες λένε ότι είναι έτοιμοι να μάχονται με μεγαλύτερες ή μικρότερες εστίες «για εβδομάδες», καθώς ο πολύ ζεστός και ξηρός καιρός με ανέμους προβλέπεται να συνεχιστεί.


Εν τω μεταξύ, ένας 22χρονος από το Μπόλτον που εντοπίστηκε από ελικόπτερο της πυροσβεστικής έχει συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού και της εσκεμμένης διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.


σχετικα αρθρα