current views are: 7

6 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση08:58

Ταϊλάνδη: Αυτός είναι ο δύτης που έχασε τη ζωή του στη σπηλιά

Ο Σαμάν Γκουνάν σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να τοποθετήσει φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής των εγκλωβισμένων

Δημοσίευση 08:58’

Ο Σαμάν Γκουνάν σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να τοποθετήσει φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής των εγκλωβισμένων

Η απώλεια ενός δύτη που βοηθούσε στην επικοινωνία των 12 αγοριών και του προπονητή τους που εγκλωβίστηκαν σε σπηλιά, συγκλονίζει την Ταϊλάνδη.

Ένας από τους δύτες που επικοινωνούσε μαζί τους έχασε τη ζωή του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.

Ο Σαμάν Γκουνάν, των SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, είναι ο δύτης που έχασε τη ζωή του, ενώ συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που εντοπίστηκαν σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην επαρχία Τσιανγκ Ράι.

Ο άνδρας έχασε τη ζωή του από έλλειψη οξυγόνου την ώρα που τροφοδοτούσε με οξυγόνο τους δώδεκα μαθητές και τον προπονητή τους. Απεβίωσε αφού έφερε σε πέρας μια επιχείρηση με σκοπό να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και να εφοδιαστούν τα παγιδευμένα παιδιά.

«Περιορισμένος χρόνος για να σωθούν τα παιδιά»

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα το θρίλερ στην υπόθεση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών του του προπονητή τους, που από τις 23 Ιουνίου έχουν παγιδευτεί μέσα σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη. Για πρώτη φορά, οι Αρχές έκαναν λόγο για «περιορισμένο χρόνο», όσον αφορά τη διάσωση των παιδιών, ενώ αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ωρών να αρχίσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν εκεί για καιρό. Όμως η κατάσταση άλλαξε, ο χρόνος πλέον είναι περιορισμένος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Απακόρν Γιουκονγκάεβ.

Διαβάστε επίσης: 

►Ταϊλάνδη: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες για τον απεγκλωβισμό των παιδιών

 


σχετικα αρθρα