current views are: 7

9 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση07:17

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Άμπε αναβάλει την περιοδεία του σε τέσσερις χώρες

Λόγω των φονικών βροχοπτώσεων

Δημοσίευση 07:17’

Λόγω των φονικών βροχοπτώσεων

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ακύρωσε μια περιοδεία του που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Τετάρτη και θα τον έφερνε στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας των άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα και έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων.

Ο Άμπε αναμενόταν να μεταβεί αρχικά στις Βρυξέλλες όπου θα υπέγραφε μια συμφωνία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ιαπωνίας και της ΕΕ. Στη συνέχεια θα επισκεπτόταν το Παρίσι για να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και να παραστεί σε μια σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και η στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου.

Μετά θα ταξίδευε στη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Όμως μετά τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στη δυτική Ιαπωνία αυξήθηκαν οι φωνές που ζητούσαν ήδη από το Σάββατο ο Άμπε να παραμείνει στη χώρα και να δώσει προτεραιότητα στους πληγέντες.

Ο απολογισμός των πλημμύρων αναμένεται να αυξηθεί καθώς ήδη δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται, ενώ έχουν καταστραφεί δρόμοι, έχουν καταρρεύσει γέφυρες και έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα