current views are: 10

10 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση04:58

Ταϊλάνδη: Εκτός σπηλαίου τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους – Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Παγκόσμια συγκίνηση και ενθουσιασμός

Δημοσίευση 04:58’

Παγκόσμια συγκίνηση και ενθουσιασμός

Αίσιο τέλος για το θρίλερ της Ταϊλάνδης!

Τα 12 παιδιά και ο νεαρός προπονητής της ομάδας που είχε εγκλωβιστεί στο σπήλαιο, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, βρίσκονται μια ανάσα από τις οικογένειές τους. 

Περίπου στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) βγήκαν στο φως το 12ο εγκλωβισμένο παιδί και ο προπονητής. Μία ώρα νωρίτερα, είχε βγει το 11ο παιδί από τη σπηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng και φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του.

Όλα τα παιδιά μεταφέρονταν, αρχικώς, με φορείο προς τον χώρο για τις πρώτες βοήθειες που έχει στηθεί στην είσοδο της σπηλιάς και από εκεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της πόλης.

Το κλίμα στο κέντρο επιχειρήσεων είναι πανηγυρικό.

Εθελοντές και δημοσιογράφοι κλαίνε και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο. Την ώρα που περνούν τα ασθενοφόρα ο κόσμος χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει.

 

 

Η σημερινή τρίτη επιχείρηση άρχισε στις 6:08 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Ενώ ο συντονιστής της ομάδας διάσωσης, είχε σημειώσει πως οι πέντε θα βγουν ταυτόχρονα από το σπήλαιο, τελικά η έξοδός τους έγινε μεμονωμένα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

Η επιχείρηση της Δευτέρας διεξήχθη ομαλότερα σε σύγκριση με την Κυριακή και διήρκησε δύο ώρες λιγότερο καθώς οι διασώστες είχαν εξασκηθεί στις απαιτούμενες ενέργειες, όπως εξήγησε ο αξιωματούχος.

 

Δεν είδαν ακόμα τους γονείς τους 

Tα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

Ένα από τα οκτώ παιδιά παρουσίαζε φλεγμονή στους πνεύμονες, ενώ άλλο ένα είχε χαμηλό καρδιακό ρυθμό, ωστόσο και τα δύο παρουσιάζουν βελτίωση.

Οι οικογένειες των τεσσάρων παιδιών που διασώθηκαν πρώτα, κατάφεραν να δουν τα παιδιά τους από ένα παράθυρο του νοσοκομείου.

 

Διαβάστε επίσης:

► Ταϊλάνδη: Συνελήφθη δημοσιογράφος που βιντεοσκοπούσε τη διάσωση με drone


σχετικα αρθρα