current views are: 8

10 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση18:49

Ξενοφοβικό χιούμορ Ζεεχόφερ για την απέλαση Αφγανών μεταναστών

69 μετανάστες απελάθηκαν την ημέρα των 69ων γενεθλίων του

Δημοσίευση 18:49’

69 μετανάστες απελάθηκαν την ημέρα των 69ων γενεθλίων του

Σχολιάζοντας την απέλαση 69 Αφγανών μεταναστών από τη Γερμανία, ο υπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εταίρος Χορστ Ζεεχόφερ βρήκε προκλητικό τρόπο να εκφράσει την ικανοποίησή του: αστειεύτηκε ότι οι απελάσεις έρχονται την ημέρα των 69ων γενεθλίων του.

Η προκλητική δήλωση του επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) έγινε θέμα στο BBC και προκάλεσε την αντίδραση της γερμανικής Deutsche Welle, η οποία ανάρτησε το βίντεο της δήλωσης με το σχόλιο «έτσι περιγράφει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών την απέλαση Αφγανών μεταναστών».

​Μόλις την περασμένη εβδομάδα το CSU και το CDU της Μέρκελ κατέληξαν σε συμφωνία για το προσφυγικό, εξέλιξη που απέτρεψε την αποχώρηση του Ζεεχόφερ από την κυβέρνηση.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές επέμειναν ότι οι πρόσφυγες που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου σε χώρα της ΕΕ θα πρέπει να επιστρέφονται στη χώρα αυτή αν εντοπιστούν στα γερμανικά σύνορα.

Η Βαυαρία, το κρατίδιο του Ζεεχόφερ, είναι η κύρια πύλη εισόδου.

Η Γερμανία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες επαναπροώθησης με την Ελλάδα και την Ισπανία, συναντά όμως την αντίδραση της λαϊκίστικης κυβέρνησης της Ιταλίας, με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι να δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει επιστροφές προσφύγων.


σχετικα αρθρα