current views are: 9

22 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση15:43

Το FBI «καίει» πρώην σύμβουλο του Τραμπ – «Είχε διασυνδέσεις με τη Ρωσία»

Τι αναφέρουν απόρρητα έγγραφα του FBI για τον πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου.

Δημοσίευση 15:43’

Τι αναφέρουν απόρρητα έγγραφα του FBI για τον πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου.

Το FBI υποψιαζόταν, πριν από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, έναν πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του, ότι είχε διασυνδέσεις με τη Ρωσία, αποκαλύπτεται σε απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποίησαν το Σάββατο (χθες) αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Κάρτερ Πέιτζ, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της ομάδας του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, κατονομάζεται σε ένα έγγραφο της νομικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της επιτήρησης των κατασκόπων, του Σώματος Επιτήρησης Ξένων Υπηρεσιών Πληροφοριών, που ανάγεται στον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι New York Times.

«Το FBI πιστεύει πως ο Πέιτζ συνεργαζόταν και συνωμοτούσε με τη ρωσική κυβέρνηση», σύμφωνα με το κείμενο αυτό που συνέταξε πράκτορας της ομοσπονδιακής αστυνομίας, μεγάλο τμήμα του οποίου λογοκρίθηκε προτού δημοσιοποιηθεί. Η Ρωσία κατηγορείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι αναμίχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών γίνεται λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα αφότου απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τον ειδικό εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη του Κρεμλίνου, δώδεκα πρακτόρων της ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών για παραβίαση των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η επιτήρηση του Κάρτερ Πέιτζ είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο αντικείμενο μιας έντονης αντιπράθεσης μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Το Ρεπουμπλικανκό κόμμα του Αμερικανού προέδρου είχε συντάξει ένα σημείωμα στο οποίο υποστήριζε πως το FBI στηρίχθηκε για αυτή την επιχείρηση επιτήρησης σε παραγγελία που χρηματοδότησε το Δημοκρατικό κόμμα και η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Χϊλαρι Κλίντον.

Αψηφώντας τον διευθυντή του FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τότε αποχαρακτηρίσει το σημείωμα αυτό έκτασης σχεδόν τεσσάρων σελίδων που στηριζόταν στο έγγραφο το οποίο αποκαλύφθηκε στο εξής στο ευρύ κοινό.

Ο Λευκός Οίκος είχε μπλοκάρει αρχικά τη δημοσιοποίηση ενός αντι-σημειώματος με προέλευση τους Δημοκρατικούς στο οποίο υποστήριζαν πως η επιτήρηση «είχε στηριχθεί σε αναντίρρητες αποδείξεις και ένα λογικό κίνητρο».

Οι New York Times αναφέρουν πως ένας δικαστής είχε εγκρίνει το αρχικό έγγραφο για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. έγκριση η οποία ανανεώθηκε τρεις φορές από άλλους δικαστές.

«Φαίνεται όλο και περισσότερο πως η Προεκλογική Εκστρατεία Τραμπ για Πρόεδρος κατασκοπεύθηκε παράνομα με επιτήρηση για πολιτικό όφελος της Ανέντιμης Χίλαρι Κλίντον»και των Δημοκρατικών, έγραψε σήμερα σε ένα Tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το FBI, στο έγγραφο αυτό που συντάχθηκε πριν από τη νίκη του μεγιστάνα των ακινήτων, αναφέρει πως πιστεύει «ότι οι προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης συντονίζονται με τον Πέιτζ και πιθανών και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με την εκστρατεία του Υποψήφιου #1», μια αναφορά στον Τραμπ.

«Ο Πέιτζ εγκαθίδρυσε σχέσεις με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, περιλαμβανομένων πρακτόρων των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών», προστίθεται.

Μέχρι τώρα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του Κάρτερ Πέιτζ. Υπερασπίστηκε τον εαυτό του σήμερα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Όχι, δεν ήμουν ποτέ πράκτορας μιας ξένης δύναμης», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


σχετικα αρθρα