current views are: 8

24 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση06:40

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Τορόντο

Ο Χουσάιν, από παιδί έπασχε από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας»

Δημοσίευση 06:40’

Ο Χουσάιν, από παιδί έπασχε από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας»

Μετά από περίπου 24 ώρες, η αστυνομία του Τορόντο, κατάφερε να ταυτοποιήσει τον δράστη που επιτέθηκε στην ελληνική συνοικία, το βράδυ της Κυριακής. Από τα πυρά του 29χρονου Φάιζαλ Χουσάιν έπεσε νεκρή η 18χρονη Ρις Φάλον και ένα 10χρονο κορίτσι, του οποίου η ταυτότητα, παραμένει άγνωστη.

Επιπλέον ο δράστης της επίθεσης, τραυμάτισε άλλους 13 ανθρώπους, ενώ νεκρός έπεσε και ο ίδιος. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι αυτοκτόνησε, αυτό όμως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Σόντερς, αρχηγό της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, ο Φάιζαλ Χουσάιν ήταν κάτοικος του Τορόντο. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού. «Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό. Είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε οτιδήποτε», ανέφερε ο Σόντερς.

Ο Χουσάιν, από παιδί έπασχε από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», σύμφωνα με την οικογένειά του, τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

«Είμαστε απόλυτα συγκλονισμένοι από την αδιανόητη είδηση ότι ο γιος μας διέπραξε αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και ότι ευθύνεται για αυτές τις απώλειες ζωών», ανέφερε η οικογένεια του Φάιζαλ Χουσάιν σε επιστολή της προς το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

«Παρότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να του προσφερθεί βοήθεια όλη του ζωή, που ήταν γεμάτη δυσκολίες και πόνο, δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι αυτό θα ήταν το καταστροφικό του τέλος», προστίθεται στη δήλωση της οικογένειας του δράστη του μακελειού στο Τορόντο.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανέφερε μέσω Twitter ότι «οι πολίτες του Τορόντο είναι δυνατοί, ανθεκτικοί και γενναίοι», πριν προσθέσει «θα είμαστε εκεί για να σας στηρίξουμε αυτή τη δύσκολη ώρα».

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με την οπλοκατοχή. «Γιατί χρειάζεται οποιοσδήποτε σε αυτή την πόλη να έχει όπλο καν;» διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.


σχετικα αρθρα