ΔΙΕΘΝΗ

Διάβημα ΟΑΣΕ προς Τσαβούσογλου για τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2018, 10:39 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2018, 10:39
Διάβημα ΟΑΣΕ προς Τσαβούσογλου για τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους
Facebook Twitter Whatsapp

"Σε επιστολή του παροτρύνει να αποσυρθούν οι ποινικές αγωγές εναντίον των δημοσιογράφων".

Την ανησυχία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αναφορικά με τις δικαστικές διαδικασίες που έχουν κινηθεί από τις διωκτικές Αρχές της Τουρκίας κατά των δυο δημοσιογράφων της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Αφρίκα", Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν, εκφράζει ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ελευθερία του Τύπου, Αρλέμ Ντεζίρ.

Με επιστολή προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Αρλέμ Ντεζίρ παροτρύνει να αποσυρθούν οι ποινικές αγωγές εναντίον των δημοσιογράφων.

«Το να απειλούνται δημοσιογράφοι με ποινικές αγωγές για τη δουλειά τους, αποδυναμώνει την πλουραλιστική συζήτηση στις κοινωνίες, μπορεί να οδηγήσει σε αυτολογοκρισία ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στη συνολική επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου ... Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης αφορά απόψεις που μπορεί να προσβάλουν, να σοκάρουν και να ενοχλήσουν», σημειώνει, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στην επιστολή ο κ. Ντεζίρ.

Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ υπενθυμίζει ότι η εφημερίδα "Αφρίκα" έχει βρεθεί «υπό σημαντική πίεση για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο» και σημειώνει την επίθεση κατά του Σενέρ Λεβέντ και των γραφείων της εφημερίδας στις 22 Ιανουαρίου. Τέλος, ο κ. Ντεζίρ υπογραμμίζει πως «η βία και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων είναι κάτι το απαράδεκτο».

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr