current views are: 5

18 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση10:34

Γένοβα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία των θυμάτων από την κατάρρευση της γέφυρας (φωτογραφίες)

Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα χειροκροτήθηκε από τους πολίτες και θέλησε να συνομιλήσει και να συμπαρασταθεί σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Δημοσίευση 10:34’

Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα χειροκροτήθηκε από τους πολίτες και θέλησε να συνομιλήσει και να συμπαρασταθεί σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης διεξάγεται  η κηδεία ορισμένων από τα θύματα της κατάρρευσης της γέφυρας Μοράντι, στην Γένοβα.

Κατά την άφιξή του, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα χειροκροτήθηκε από τους πολίτες και θέλησε να συνομιλήσει και να συμπαρασταθεί σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Στην αίθουσα της Έκθεσης της Γένοβας, όπου τελείται η κηδεία, είναι παρόντες και ποδοσφαιριστές των ομάδων της Γένοβας και της Σαμπντόρια. Οι δυο αυτές ομάδες θα πάρουν μέρος στην πρώτη ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που ξεκινά σήμερα.

Η σημερινή τελετή είναι λιτή, και όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις, την ώρα αυτή, παραμένουν κλειστές. Στην Γένοβα βρίσκονται, επίσης, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι. Και στο λιμάνι της πόλης, έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα σε ένδειξη πένθους.

Στην επιβεβλημένη απόδοση δικαιοσύνης αναφέρθηκε πριν λίγο ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Γένοβας, Άντζελο Μπανιάσκο.

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και αν αυτό δεν θα σβήσει τον πόνο. Η κατάρρευση αυτή προκάλεσε ένα τεράστιο τραύμα στην καρδιά της πόλης», τόνισε ο καρδινάλιος.

«Η πληγή είναι βαθιά, και οφείλεται στον απέραντο πόνο όσων έχασαν τους συγγενείς τους, ή περιμένουν να μάθουν νέα για τους αγνοούμενους. Οφείλεται και στους τραυματίες και στους άστεγους. Τόσες και τόσες είναι οι αιτίες απόγνωσης, αλλά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που έφτασαν από την Ιταλία, όπως και από τόσες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε.

«Θα οικοδομήσουμε και πάλι γέφυρες και θα περπατήσουμε μαζί», ολοκλήρωσε ο καθολικός καρδινάλιος.


σχετικα αρθρα