current views are: 7

23 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση11:42

«Ο Σεργκέι Σκριπάλ ενδέχεται να είναι νεκρός»

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη της η Βικτόρια, ανιψιά του πρώην πράκτορα.

Δημοσίευση 11:42’

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη της η Βικτόρια, ανιψιά του πρώην πράκτορα.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ ενδέχεται να είναι νεκρός. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε η ανιψιά του.

«Είτε είναι νεκρός, είτε δεν έχουν τίποτα να δείξουν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets, η Βικτόρια Σκριπάλ αποκάλυψε το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε στις 24 Ιουλίου με την κόρη του Σεργκέι Σκριπάλ, Γιούλια, η οποία της είπε ότι ο πατέρας της ανάρρωνε και πως η τραχειοστομία στο λαιμό του σύντομα θα αφαιρούνταν.

Η Γιούλια είπε επίσης ότι περιηγούταν στο διαδίκτυο και αστειευόταν. Η Βικτόρια, ωστόσο, πιστεύει ότι η Γιούλια δε λειτουργεί εντελώς ελεύθερα, σύμφωνα με το sputnik.

Εκτιμά ακόμα ότι το γεγονός πως ο Σεργκέι Σκριπάλ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, οφείλεται στο γεγονός ότι οι βρετανικές αρχές δεν έχουν τίποτα για να αποδείξουν τον ισχυρισμό ότι δηλητηριάστηκε από κάποιους μυστηριώδεις Ρώσους πράκτορες.

 «Είτε είναι νεκρός, είτε δεν έχουν τίποτα να δείξουν. Θα μπορούσε φυσικά να το αρνηθεί, πιστεύω όμως ότι — όπως και στην περίπτωση Λιτβινένκο — θα μας είχαν επιτρέψει να τον δούμε, εάν βέβαια είχαν κάτι να δείξουν», σημείωσε η Βικτόρια Σκριπάλ.

Ο 66χρονος Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι στο παγκάκι ενός εμπορικού κέντρου στο Σάλτσμπουρι της Βρετανίας, στις 4 Μαρτίου.

Οι βρετανικές αρχές κατηγόρησαν τη Ρωσία για την επίθεση, η οποία έχει επανειλημμένως αρνηθεί την κατηγορία, επισημαίνοντας την παντελή απουσία αποδεικτικών στοιχειών.

 


σχετικα αρθρα