current views are: 8

21 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:21

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Έτοιμος για πόλεμο με Ελλάδα και Κύπρο δηλώνει ο «Σουλτάνος»

Δημοσίευση 05:21’

Έτοιμος για πόλεμο με Ελλάδα και Κύπρο δηλώνει ο «Σουλτάνος»

Νέο ξέσπασμα απειλών του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, με τη σφραγίδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του «σουλτάνου».

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του ΣΕΑ βάζουν στο στόχαστρο τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο, εξαπολύοντας ευθείες βολές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΑ, που συνεδρίαζε επί 2,5 ώρες, η τελευταία παράγραφος αναφέρει:

«Δόθηκαν στο Συμβούλιο όλες οι πληροφορίες για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό επαναλήφθηκε πως στις προσπάθειες που θα πλήττουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου αλλά και της Τουρκίας», η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτά, κάνοντας χρήση όλων των μέσων».

Βασικό θέμα του ΣΕΑ ήταν η εφαρμογή του οδικού χάρτη για την αποστρατικοποίηση του Ιντλίμπ της Συρίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσία.

Είχε προηγηθεί η προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος διεμήνυσε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα το οποίο δεν ενέκρινε. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να περάσει ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει μερίδιο η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

«Εμείς πάντοτε λέγαμε αυτό. Αν υπάρχει πετρέλαιο θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι στους επόμενους μερικούς μήνες το Φατίχ θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στην Μεσόγειο, ενώ είπε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου. «Την παρουσία μας στις θάλασσες την ενισχύσαμε περισσότερο με το Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις και το Φατίχ», σημείωσε.


σχετικα αρθρα