ΔΙΕΘΝΗ

«Χτενίζουν» όλη την Κύπρο για τους δύο 11χρονους - Πώς έγινε η απαγωγή

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2018, 10:12 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2018, 14:38
«Χτενίζουν» όλη την Κύπρο για τους δύο 11χρονους - Πώς έγινε η απαγωγή
Facebook Twitter Whatsapp

«Εξαντλήστε κάθε τρόπο και μέσο», διαμηνύει προς τις Αρχές ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Λάρνακας, καθώς δύο 11χρονοι εξαφανίστηκαν σήμερα το πρωί, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη, οι γονείς των οποίων είναι από την Ελλάδα και συνδέονται φιλικά μεταξύ τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου προτού αρχίσουν τα μαθήματα. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έχουν στηθεί δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη». Στο σχολείο βρίσκονται και οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιούρης, μίλησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικόλαου, ο οποίος μετέβη στη Λάρνακα. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας βρίσκεται σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας. Το προσωπικό του δήμου Λάρνακας έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας έχει ηλικία μεταξύ 50-60 ετών, ύψους 1,70 - 1,75μ, περίπου 100 κιλών, με μούσι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου. Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «μαρτυρίες λένε ότι στην εξαφάνισή τους, φέρεται να εμπλέκεται άνδρας, ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι.  Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου».

Η αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει οποιδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσειστα τηλέφωνα 24804024 ή 24804016 ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Αναστασιάδης: «Εξαντλήστε κάθε τρόπο και μέσο»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρότι βρίσκεται στην Ν. Υόρκη, για την 73η Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, παρακολουθεί στενά από το πρωί τα όσα συμβαίνουν με την απαγωγή των δύο 11χρονων. Μάλιστα, με μήνυμά του στο Twitter, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τις Αρχές να εξαντλήσουν κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να εντοπίσουν τα δύο αγόρια.