current views are: 6

25 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:13

Εντοπίστηκαν οι δύο 11χρονοι που είχαν απαχθεί στην Κύπρο – Συνελήφθη ο δράστης

Αίσιο τέλος στο θρίλερ απαγωγής του Θεμιστοκλή Ντόγκλη και του Φίλιππου Σταματάκη.

Δημοσίευση 12:13’

Αίσιο τέλος στο θρίλερ απαγωγής του Θεμιστοκλή Ντόγκλη και του Φίλιππου Σταματάκη.

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση-θρίλερ με την απαγωγή των δύο 11χρονων που απήχθησαν από άγνωστο άνδρα έξω από το δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Δράστης είναι ένας 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης εντοπίστηκαν σώοι σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Την πληροφορία για το πού βρίσκονταν τα παιδιά και ο δράστης έδωσε πολίτης, ο οποίος αναγνώρισε τον απαγωγέα από τις περιγραφές της Αστυνομίας. «Αναγνώρισα τον δράστη από την περιγραφή της Αστυνομίας. Έμενε στο διπλανό διαμέρισμα, στον 1ο όροφο. Μου κίνησε την υποψία ότι το αυτοκίνητο του δράστη δεν είχε πινακίδες, και σήμερα είχε. Τα παιδιά φαινόντουσαν σαν ναρκωμένα, σε κακή κατάσταση», δήλωσε στην «Καθημερινή Κύπρου» ο πολίτης που έδωσε την πληροφορία. 

Σε αυτή την πολυκατοικία εντοπίστηκαν οι 11χρονοι

Τα δυο αγόρια, παιδιά Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, εξαφανίστηκαν όταν άνδρας που τους παρουσιάστηκε ως ο νέος τους δάσκαλος τα παρέσυρε μέσα σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

Αναστασιάδης: Συγχαρητήρια στις Αρχές

Τα συγχαρητήρια του στις Αρχές της Κύπρου έδωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή το αίσιο τέλος που είχε η υπόθεση.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε: 

«Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας, για την τιτάνια επιχείρηση αλλα και σε ολους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τις Αρχές να εξαντλήσουν κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να εντοπίσουν τα δύο αγόρια.

Το χρονικό

Όλα έγιναν στις 07:30 το πρωί, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. 

Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και έστησαν δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απαγωγέας έχει ηλικία μεταξύ 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ, περίπου 100 κιλών, με μούσι. Φορούσε μαύρη κοντομάνικη φανέλα με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα, γιλέκο σκούρου χρώματος, παντελόνι μακρύ σκούρο, καπέλο τύπου μπερέ χρώματος σκούρου. Το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν σημειωθεί το περιστατικό, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή, πολλοί γονείς έσπευσαν στο σχολείο για να πάρουν τα παιδιά τους, τρομοκρατημένοι από τις εξελίξεις.

Με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του Θεμιστοκλή Ντόγκλη και του Φίλιππου Σταματάκη, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία των δυο αγοριών. Σημειώνεται πως ο πατέρας του Φίλιππου Σταματάκη είναι ορθοπεδικός που εργάζεται στο γενικό νοσοκομείο της Λάρνακας. Στο ίδιο νοσοκομείο ως νοσηλεύτρια εργάζεται και η μητέρα του παιδιού. Τις οικογένειες των δυο παιδιών συνδέει φιλική σχέση.


σχετικα αρθρα