current views are: 14

26 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:11

Οκταήμερη κράτηση για τον απαγωγέα των 11χρονων στην Κύπρο – Δεν έπεισε ότι το έκανε για τα λύτρα

Oμολόγησε και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα

Δημοσίευση 05:11’

Oμολόγησε και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα

Την οκταήμερη κράτηση του 35χρονου υπόπτου για την απαγωγή των δύο αγοριών την Τρίτη από το δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα διέταξε σήμερα το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Ο 35χρονος δράστης οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου η διαδικασία ήταν κεκλεισμένων των θυρών, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ανάμεσα στα στοιχεία-τεκμήρια που κατέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου οι ανακριτές της υπόθεσης -σύμφωνα με το philenews.com-  είναι και μία πλαστική πλαστή ταυτότητα, η οποία φέρει τη φωτογραφία του 35χρονου και αναφέρει ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης». Ο Νικολάου φορούσε την ταυτότητα και με αυτόν τον τρόπο ξεγέλασε τα παιδιά.

Μεταξύ άλλων κατηγοριών, αντιμετωπίζει αυτές των:
-Απαγωγή ανηλίκου
-Περιαγωγή ανηλίκου

Την Τρίτη ο 35χρονος έδωσε πολύωρη κατάθεση στους ανακριτές, ενώ πολύωρες ήταν και οι έρευνες στο διαμέρισμα του, εκεί όπου εντοπίστηκαν μετά από οκτώ ώρες τα δυο αγόρια.

Ο 35χρονος δράστης διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο Νικολάου ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.


σχετικα αρθρα