current views are: 10

4 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση12:29

Βρετανός ΥΠΕΞ: Η Μόσχα πίσω από την επίθεση στο Σάλσμπερι

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ματαίωσαν απόπειρα κυβερνοεπίθεσης τον Απρίλιο από Ρώσους πράκτορες κατά του OPCW

Δημοσίευση 12:29’

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ματαίωσαν απόπειρα κυβερνοεπίθεσης τον Απρίλιο από Ρώσους πράκτορες κατά του OPCW

Οι απόπειρες της Ρωσίας για κυβερνοεπίθεση κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ενώ αυτός ερευνούσε την ταυτότητα της χημικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στο Σάλσμπερι έδειξαν χωρίς αμφιβολία ποιος ήταν πίσω από το χτύπημα, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Νωρίτερα οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ματαίωσαν απόπειρα κυβερνοεπίθεσης τον Απρίλιο από Ρώσους πράκτορες κατά του OPCW που εδρεύει στην Ολλανδία.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ, πρώην συνταγματάρχης των ρωσικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι σε δημόσιο χώρο στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας τον Μάρτιο.

«Εάν διατηρεί κανείς αμφιβολίες για τη ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στις επιθέσεις στο Σάλσμπερι, αυτό θα άρει αυτές τις αμφιβολίες», δήλωσε ο Χαντ στο BBC.

«Η ρωσική κυβέρνηση χρειάζεται να γνωρίζει ότι εάν παραβιάσουν τη διεθνή νομοθεσία με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν συνέπειες θα εκτεθούν και ο κόσμος θα δει αυτό ακριβώς που είναι η ρωσική κυβέρνηση – δηλαδή ένας οργανισμός που προσπαθεί να καλλιεργήσει αστάθεια σε όλο τον κόσμο». 

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα