current views are: 13

8 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση12:15

ΠΓΔΜ: Έξι χρόνια φυλακή σε πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Γκρούεφσκι για διαφθορά

Η δίκη αφορά την διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου μάρκας Mercedes αξίας 600.000 ευρώ

Δημοσίευση 12:15’

Η δίκη αφορά την διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου μάρκας Mercedes αξίας 600.000 ευρώ

Σε φυλάκιση έξι ετών καταδικάστηκε η πρώην υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων Γκρούεφσκι, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς που είναι γνωστή στην ΠΓΔΜ ως «τανκ», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Η δίκη της Γκορντάνα Γιανκουλόσκα αφορά την διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου μάρκας Mercedes αξίας 600.000 ευρώ για τον κ. Γκρουέφσκι. Η αγορά, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη, έγινε αδιαφανώς με κρατικούς πόρους ενώ ο κ. Γκρουέφσκι χρησιμοποίησε το όχημα για ιδιωτικούς σκοπούς.

Ο εθνικιστής πρώην πρωθυπουργός έχει καταδικαστεί και στο εφετείο σε δύο χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση και κινδυνεύει να οδηγηθεί άμεσα στην φυλακή.

Ο Γκρούεφσκι την περασμένη Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της ποινής, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, την οποία και συνέδεσε με τις εξελίξεις στο Μακεδονικό. Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει της απαιτούμενες συνταγματικές αλλαγές.

Σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση έχει καταδικαστεί, επίσης σε δεύτερο βαθμό, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιων προμηθειών.

Η κ. Γιανκουλόσκα απουσίαζε από το δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με το MIA. Η δίκη έγινε ξεχωριστά καθότι είναι έγκυος.


σχετικα αρθρα