current views are: 7

24 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:09

Κρεμλίνο: Επικίνδυνα τα σχέδια Τραμπ για τους πυραύλους

«Αυτό θα κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο»

Δημοσίευση 11:09’

«Αυτό θα κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο»

Εξαιρετικά επικίνδυνα χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την ανάπτυξη νέων βαλλιστικών πυραύλων αφού οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν τη σημαντική συμφωνία ελέγχου των όπλων.

Μιλώντας για την πρόθεση της Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF), ο Τραμπ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν νέους πυραύλους μέσου βεληνεκούς αν η Ρωσία και η Κίνα δεν συμφωνήσουν να σταματήσουν την ανάπτυξη δικών τους.

 

“Είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη πρόθεση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για αυτά τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου.

“(…) Αυτό θα κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο”, σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε εξάλλου σήμερα ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον το ερχόμενο έτος.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε εν συντομία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον στη Μόσχα αυτήν την εβδομάδα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, σημείωσε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας σχεδιάζουν να συναντηθούν στο Παρίσι τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων.

Η πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο προέδρων είχε γίνει στο Ελσίνκι τον Ιούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ


σχετικα αρθρα