current views are: 8

1 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση05:42

Νέα καταγγελία για τον Γουάινστιν – Παρενόχλησε σεξουαλικά 16χρονη Πολωνή

Πάνω από 80 γυναίκες έχουν στραφεί εναντίον του.

Δημοσίευση 05:42’

Πάνω από 80 γυναίκες έχουν στραφεί εναντίον του.

Ο άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός που έχει μετατραπεί πλέον σε παρία, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, κατηγορείται από μια γυναίκα ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ακόμη εκείνη ήταν δεκαέξι ετών, αναφέρει έγγραφο που υπεβλήθη στην αμερικανική δικαιοσύνη την Τετάρτη.

Η γυναίκα που καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα παρενόχλησης, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται, αναφέρει ότι συνάντησε τον Γουάινστιν τον Σεπτέμβριο του 2002 στη Νέα Υόρκη, ενώ μόλις είχε πάει στις ΗΠΑ, με την ελπίδα πως θα έκανε καριέρα στη μεγάλη οθόνη, πράγμα που του είπε.

Η γυναίκα, Πολωνή υπήκοος, διαβεβαιώνει ότι είχε πει στον Γουάινστιν ποια ήταν η ηλικία της.

Αφηγείται ότι ο παραγωγός της πρότεινε να πάνε να δειπνήσουν, αλλά αντί για αυτό κατέληξαν στο διαμέρισμά του στο Σόχο. Ο ισχυρός παράγοντας του Χόλιγουντ την ανάγκασε κατόπιν να τον αγγίξει στα γεννητικά όργανα, αφού εκείνη αρνήθηκε να κάνουν σεξ λέγοντάς του πως ήταν παρθένα. Συμπληρώνει πως είδε ξανά τον Γουάινστιν επανειλημμένα, για τελευταία φορά το 2011.

Ο συνιδρυτής του στούντιο Miramax της εξασφάλισε έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Νταντά Υψηλής Κοινωνίας» (The Nanny Diaries, 2007) και την έφερε σε επαφή με την ομάδα της τηλεοπτικής εκπομπής «ριάλιτι» Project Runway.

Παράλληλα όμως συνέχιζε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, σε βαθμό που εκείνη άρχισε να έχει ανορεξία και κατάθλιψη, αναφέρεται στο έγγραφο.

Το νέο φερόμενο θύμα προστίθεται στις δεκάδες άλλες γυναίκες που υπέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2017 ομαδική αγωγή εναντίον του Γουάινστιν, της Weinstein Company – της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών που ίδρυσε – και άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του.

Το νέο έγγραφο που υποβλήθηκε είναι μια ενημερωμένη εκδοχή της αρχικής ομαδικής προσφυγής.

Αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο για τις σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διέπραξε ο παραγωγός, τον Οκτώβριο του 2017, πάνω από 80 γυναίκες, ανάμεσά τους διάσημες ηθοποιοί όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάλμα Χάγιεκ, έχουν καταγγείλει πως υπήρξαν θύματα του ανθρώπου που φερόταν να κινεί τα νήματα στο Χόλιγουντ.

Πέραν των αστικών αγωγών σε βάρος του, ο έκπτωτος Γουάινστιν αντιμετωπίζει επίσης ποινικές διώξεις. Στα τέλη Μαΐου, του ασκήθηκε δίωξη στη Νέα Υόρκη για βιασμό, καταναγκασμό σε σεξουαλική πράξη και καταναγκασμό σε στοματικό σεξ. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή έως και ισόβιας κάθειρξης.

Δικηγόρος του Γουάινστιν διέψευσε την κατηγορία ότι ο εντολέας του παρενόχλησε οποιαδήποτε ανήλικη, κάνοντας λόγο για «ψέμα».

Όπως γράφει το ΑΠΕ, η εισαγγελία του Μανχάταν έχει αναγνωρίσει πως διαπράχθηκαν πολλά διαδικαστικά σφάλματα από την έναρξη της διενέργειας της ποινικής έρευνας σε βάρος του Γουάινστιν. Αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει τη μαρτυρία μιας από τις γυναίκες που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η υπεράσπιση του παραγωγού κατάφερε να θέσει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία τη μαρτυρία μιας δεύτερης από τις τρεις καταγγέλλουσες


σχετικα αρθρα