ΔΙΕΘΝΗ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η Γερουσία στους Ρεπουμπλικάνους, η Βουλή στους Δημοκρατικούς

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2018, 07:50 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2018, 09:26
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η Γερουσία στους Ρεπουμπλικάνους, η Βουλή στους Δημοκρατικούς
Facebook Twitter Whatsapp

Πανηγυρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια ταραχώδης περίοδος ξεκινά για τις ΗΠΑ, καθώς οι Δημοκρατικοί να ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί  διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, μετά τις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Πλέον οι Δημοκρατικοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματος του Ντόναλντ Τραμπ στη Βουλή.

Το tweet του Τραμπ: Τεράστιο αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε μία «τεράστια επιτυχία» στις ενδιάμεσες εκλογές και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του που επέτρεψαν στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ακόμη και αν οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων υποσχόμενοι μία θυελλώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας.

«Τεράστια επιτυχία. Σάς ευχαριστώ όλους!», έγραψε στο Twitter, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία των βουλευτικών εκλογών, που θεωρούνται δημοψήφισμα ως προς το πρόσωπό του.

Σημαντική νίκη στο Τέξας για τους Ρεπουμπλικανούς - Νίκη του Τεντ Κρουζ

Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ επανεξελέγη προσφέροντας μία σημαντική νίκη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έπειτα από μία αμφίρροπη αναμέτρηση με τον δημοκρατικό Μπέτο Ο'Ρουρκ, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των δικτύων ABC και NBC, ο Τεντ Κρουζ επικρατεί ξεκάθαρα του 40χρονου ανερχόμενου αστέρα του Δημοκρατικού Κόμματος. Η νίκη του επιτρέπει στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν μία κρίσιμης σημασίας έδρα και τον έλεγχό τους επί της Γερουσίας.

Η μονομαχία Κρουζ-Ο' Ρουρκ ήταν μία από τις βασικές αυτών των ενδιάμεσων εκλογών, κατ' αρχάς εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής σημασίας της πολιτείας του Τέξας και κατά δεύτερον εξαιτίας του χάσματος ανάμεσα στους δύο υποψήφιους. Ο Τεντ Κρουζ είναι ένας δεινός ρήτορας, αλλά ο «Μπέτο» αποδείχθηκε ένας χαρισματικός υποψήφιος που όργωσε την πολιτεία με σηκωμένα τα μανίκια και προβάλλοντας το γεγονός ότι αρνήθηκε χρηματοδότηση από λόμπι. Αυτός ο πανκ-ρόκερ έκανε αίσθηση τον Αύγουστο όταν ανέλαβε με πάθος την υπεράσπιση των παικτών του αμερικανικού φουτμπόλ που γονάτιζαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.

Διαβάστε επίσης:
►Eπικράτηση των Δημοκρατικών στη Βουλή, οι Ρεπουμπλικάνοι τον έλεγχο της Γερουσίας
►Ο Τζάρεντ Πόλις έγινε ο πρώτος ομοφυλόφιλος κυβερνήτης των ΗΠΑ