current views are: 6

8 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:01

Στον Βέμπερ το χρίσμα του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν

Τον ψήφισε το 79% των συνέδρων και το 21% τον Στουμπ

Δημοσίευση 12:01’
Βέμπερ

Τον ψήφισε το 79% των συνέδρων και το 21% τον Στουμπ

Με ποσοστό 79% προηγήθηκε ο Μάνφρεντ Βέμπερ του Αλεξάντερ Στουμπ στην ψηφοφορία που έγινε στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι για το ποιος θα διεκδικήσει τη θέση του  Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου του 2019.

«Η επιτυχία είναι όλων μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο, έχοντας δίπλα του τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας που έδωσε δυναμικό προεκλογικό αγώνα αν και το μεγάλο φαβορί ήταν ο Βέμπερ. Τον Βέμπερ στήριξε και η ΝΔ. Θεωρείται ισχυρός σύμμαχος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Διατηρούν στενές πολιτικές και φιλικές σχέσεις. 

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα του ΕΛΚ καθ´ οδόν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Στην κούρσα για τη θέση του Γιούνκερ ήδη έχει έναν ισχυρό αντίπαλο. Είναι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και δεξί χέρι του Γιούνγκερ, Φρανς Τίτερμανς ο οποίος πήρε το χρίσμα των Σοσιαλιστών, με απλή ανακοίνωση καθώς ο δεύτερος υποψήφιος που υπήρχε απεσύρθη


σχετικα αρθρα