current views are: 9

13 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση07:15

Νέες απειλές από Ερντογάν για ανατολική Μεσόγειο: Μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε

Η απειλή προς Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ

Δημοσίευση 07:15’

Η απειλή προς Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας απειλές κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Κύπρου και καλώντας φίλους και συμμάχους να… μην ζορίζουν την Τουρκία.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο δημοσιογραφος Μανώλης Κωστίδης, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τα ενεργειακά και τις κινήσεις των πλοίων του ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Είπε ότι οι έρευνες και τα γεωτρύπανα δεν θα περιοριστούν στα σημεία που βρίσκονται τώρα, τονίζοντας με νόημα ότι οι Αμερικανοί δεν θα έχουν αντίρρηση, αρκεί να μην πάνε τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή των δικών τους συμφερόντων στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή στο οικόπεδο 10 όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο της Exxon Mobil.

«Στο θέμα αυτό τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση “μην μπείτε μόνο εκεί και από ‘κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε”», συνέχισε για να συμπληρώσει: «Όπως ξέρετε εμείς πρώτα ξεκινήσαμε από τα βόρεια. Για τη δουλειά αυτή θα έχουμε δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών. Από τα γεωτρύπανά μας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε “μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε”».


σχετικα αρθρα