ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους

από Επιμέλεια: Γεωργία Κανελλοπούλου - Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2018, 22:36 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2018, 22:36
ΗΠΑ: Αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους
Facebook Twitter Whatsapp

Θλιβερές στατιστικές

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το FBI έλαβε αναφορές για 7.175 περιστατικά το 2017, που προκλήθηκαν από προκαταλήψεις μα βάση τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, το φύλο και τις ειδικές ανάγκες. Αυτό αποτελεί αύξηση κατά 17% από το 2016.

Σύμφωνα με στατιστικά, ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους στις ΗΠΑ έφτασε στα ύψη μετά το συμβάν με τους Δίδυμους Πύργους και έκτοτε βρισκόταν σε ύφεση, μέχρι πριν από μερικά χρόνια.

Σε σύγκριση με το 2014, που ο αριθμός των περιστατικών ήταν 5.479, πλέον έχουν αυξηθεί κατά 31%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI, τα περισσότερα θύματα που στοχοποιήθηκαν ήταν για λόγους φυλής, εθνικότητας ή καταγωγής. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει εγκλήματα σε βάρος Αφροαμερικάνων, Ισπανόφωνων, Αράβων, Ιθαγενών Αμερικής και άλλων ομάδων.

Όπως και το 2016, τα εγκλήματα μίσους εναντίον των Αφροαμερικάνων ήταν τα πιο συχνά. Το 2017, τα περιστατικά εναντίον τους που αναφέρθηκαν αυξήθηκαν κατά 16%.

Μετά τους Αφροαμερικάνους, τα πιο πολλά εγκλήματα είχαν στόχο Εβραίους Αμερικάνους, που αυξήθηκαν κατά 37%.

Η έκθεση με τα στοιχεία του FBI ήρθε σε μια εποχή που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί τη βία με την εμπρηστική ρητορική του.

Τα στοιχεία αναφέρονται σε εγκλήματα μίσους εναντίον ανθρώπων και περιλαμβάνουν εκφοβισμό, βιασμό, επιθέσεις και φόνο και εναντίον περιουσίας, που συγκαταλέγονται ο βανδαλισμός, η κλοπή και ο εμπρησμός.

Πηγή: Quartz