ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ θα κάνει τα στραβά μάτια για τον φόνο Κασόγκι

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2018, 11:38 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2018, 20:48
Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ θα κάνει τα στραβά μάτια για τον φόνο Κασόγκι
Photo: ΑΠΕ/ΕΡΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως η Ουάσιγκτον δεν έχει μοιραστεί με την Άγκυρα ηχογραφημένη συνομιλία που φέρεται να έχει στην διάθεσή της η αμερικανική CIA, όπου ο διάδοχος Μοχάμεντ φέρεται να λέει «κάντε τον Κασόγκι να σωπάσει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Σαουδική Αραβία καταδεικνύουν πως ο αμερικανός πρόεδρος «θα κάνει τα στραβά μάτια» για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την Τρίτη ο κ. Τραμπ διαμήνυσε πως θα παραμείνει πιστός εταίρος του Ριάντ, παρά το γεγονός ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να είχε γνώση του σχεδίου για την δολοφονία Κασόγκι.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή όμως η μεταξύ τους σχέση είναι έντονα ανταγωνιστική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNN Turk, ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως η Ουάσιγκτον δεν έχει μοιραστεί με την Άγκυρα ηχογραφημένη συνομιλία που φέρεται να έχει στην διάθεσή της η αμερικανική CIA, όπου ο διάδοχος Μοχάμεντ φέρεται να λέει «κάντε τον Κασόγκι να σωπάσει».

Την ύπαρξη της ηχογράφησης μετέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο τουρκικός Τύπος. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αμερικανικές Αρχές.

Η υπόθεση Κασόγκι είχε επιτρέψει μερική επαναπροσέγγιση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο το αμερικανικό δίκτυο NBC μετέδωσε στις αρχές της εβδομάδας πως ο πρόεδρος Τραμπ είχε ζητήσει να επανεξεταστεί τυχόν νομική βάση για έκδοση του τούρκου ιεροκήρυκα Γκιουλέν στην Τουρκία.