ΔΙΕΘΝΗ

Aνησυχία του Ίαν Μάρτιν για την εξάπλωση όπλων στη Λιβύη

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2011, 18:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aνησυχία του Ίαν Μάρτιν για την εξάπλωση όπλων στη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp
Η εξάπλωση όπλων στη Λιβύη είναι ένα σοβαρό θέμα και οι νέοι ηγέτες της χώρας θα πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα τη διαδικασία των εκλογών αν πρόκειται να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους να οικοδομήσουν τη δημοκρατία, δήλωσε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη.
Η εξάπλωση όπλων στη Λιβύη είναι ένα σοβαρό θέμα και οι νέοι ηγέτες της χώρας θα πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα τη διαδικασία των εκλογών αν πρόκειται να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους να οικοδομήσουν τη δημοκρατία, δήλωσε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη. «Η εξάπλωση όπλων είναι μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο Ίαν Μάρτιν σε μια επίσκεψη στην Τρίπολη. «Είναι ένα θέμα να μετακινηθούμε από την τωρινή κατάσταση όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με όπλα που μάχονται σε αυτή τη σύγκρουση, σε μια άλλη όπου υπάρχει μια μοναδική δύναμη δημόσιας ασφάλειας και το είδος ενός κανονικού κρατικού στρατού που δεν υπήρχε στη Λιβύη κατά το παρελθόν», δήλωσε σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις να προχωρήσει σε ένα δημοκρατικό δρόμο και έχει καταστήσει σαφές πως θα ήθελε τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών σε αυτό το θέμα και παρά το ότι οι εκλογές μπορεί να βρίσκονται λίγο μακριά, αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει σύντομα ώστε να τηρήσουν την υπόσχεση που έχουν δώσει».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr