ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Στο νοσοκομείο η Αρόγιο

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2011, 11:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φιλιππίνες: Στο νοσοκομείο η Αρόγιο
Facebook Twitter Whatsapp
Δικαστήριο των Φιλιππίνων επέτρεψε σήμερα την προσωρινή κράτηση στο νοσοκομείο, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, της πρώην προέδρου Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο η οποία κατηγορείται για εκλογική νοθεία.  
Δικαστήριο των Φιλιππίνων επέτρεψε σήμερα την προσωρινή κράτηση στο νοσοκομείο, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, της πρώην προέδρου Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο η οποία κατηγορείται για εκλογική νοθεία.   Ο δικαστής των περιφερειακού δικαστηρίου Χεσούς Μουπάς ενέκρινε την προσωρινή κράτηση της 64χρονης Αρόγιο σε ιδιωτική κλινική στη Μανίλα όσο εκκρεμούν οι αποφάσεις επί διαφόρων εφέσεων που έχουν ασκήσει οι δικηγόροι της.  
   
Ο Μουπάς επίσης αποφάσισε οι φωτογραφίες της Αρόγιο, η οποία συνελήφθη την Παρασκευή, να μη δοθούν στη δημοσιότητα από σεβασμό προς την πρώην πρόεδρο.  
   
Η Αρόγιο, η οποία είναι πλέον εκλεγμένο μέλος του Κογκρέσου, φοράει προστατευτικό κολάρο στο λαιμό και ειδικό προστατευτικό για το σώμα από τον Αύγουστο όταν οι γιατροί δεν κατάφεραν να διορθώσουν πρόβλημα που αντιμετώπιζε το οποίο της προκαλούσε υπερβολικό πόνο κατά την κίνηση.  
   
Επίσης υποφέρει από υπέρταση, υποπαραθυρεοειδισμό και διαταραχή των οστών, σύμφωνα με τους γιατρούς της.   
   
Την Παρασκευή η Αρόγιο συνελήφθη αφού προηγουμένως απαγγέλθηκαν εις βάρος της κατηγορίες για εκλογική νοθεία που αφορούν τα αποτελέσματα των εκλογών για το Κογκρέσο του 2007 τα οποία φέρεται να παραποίησε για να ευνοηθούν υποψήφιοι που πρόσκεινταν στην ίδια.  
   
Οι κατηγορίες δεν προβλέπουν την καταβολή εγγύησης και τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.