ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Ες αύριον τα σπουδαία για την νέα κυβέρνηση -

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2011, 15:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Ες αύριον τα σπουδαία για την νέα κυβέρνηση -
Facebook Twitter Whatsapp
Η νέα λιβυκή κυβέρνηση θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη, δήλωσε σήμερα ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας Αμπντουλραχίμ Ελ Κέιμπ, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα Αλ-Σενούσι, κάτι που έκανε υψηλόβαθμος διοικητής του λιβυκού στρατού.
Η νέα λιβυκή κυβέρνηση θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη, δήλωσε σήμερα ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας Αμπντουλραχίμ Ελ Κέιμπ, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα Αλ-Σενούσι, κάτι που έκανε υψηλόβαθμος διοικητής του λιβυκού στρατού. "Αποφασίσαμε ότι αύριο είναι η ημερομηνία που θα ανακοινώσουμε την κυβέρνηση, όμως εργαζόμαστε σκληρά για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που θα έχουμε θα είναι κάτι σταθερό, με συνοχή, ικανό να κάνει τη δουλειά", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ελ Κέιμπ δήλωσε ότι θα συζητήσει το σχηματισμό της κυβέρνησης αργότερα σήμερα με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου κατά τη συνέντευξη Τύπου πως πρέπει να επαληθευτεί αν έχει πράγματι συλληφθεί ο πρώην επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα Αλ-Σενούσι, πριν μπορέσει να επιβεβαιώσει τη σύλληψή του, με τον εκπρόσωπο της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης να δηλώνει ότι τοπικοί αξιωματούχοι στην πόλη Σάμπχα επιβεβαίωσαν τη σύλληψη του Σενούσι.

 Υψηλόβαθμος διοικητής του λιβυκού στρατού επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι στρατιώτες του συνέλαβαν τον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Αμπντάλα αλ Σενούσι.

"Βρίσκεται στα χέρια του (τάγματος) Τζέ'φελ Φέζαν", δήλωσε ο στρατηγός Άχμεντ αλ Χαμντούνι τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr