ΔΙΕΘΝΗ

Η ιταλική αντιεξουσιαστική οργάνωση FAI έστειλε τον φάκελο στον Άκερμαν

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2011, 16:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η ιταλική αντιεξουσιαστική οργάνωση FAI έστειλε τον φάκελο στον Άκερμαν
Facebook Twitter Whatsapp
Μια ιταλική οργάνωση αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για το φάκελο με εμπρηστική σκόνη που στάλθηκε την Τετάρτη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.
Μια ιταλική οργάνωση αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για το φάκελο με εμπρηστική σκόνη που στάλθηκε την Τετάρτη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε ένα γράμμα στο οποίο η οργάνωση FAI αναλαμβάνει την ευθύνη για την παγιδευμένη επιστολή. Από το γράμμα αυτό συνάγεται ότι ενδέχεται να έχουν σταλεί άλλοι δύο παρόμοιοι, παγιδευμένοι φάκελοι.

Ο φάκελος που ταχυδρομήθηκε με παραλήπτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank και εντοπίστηκε χθες Τετάρτη πριν παραδοθεί, περιείχε μια εκρηκτική ύλη σε σκόνη που είχε στόχο να προκαλέσει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, ανακοίνωσε νωρίτερα η γερμανική αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης δήλωσε ότι ο φάκελος περιείχε μια εμπρηστική σκόνη και όχι έναν εμπρηστικό μηχανισμό.

Οι υπάλληλοι που χειρίζονται την αλληλογραφία στην Deutsche Bank θεώρησαν ύποπτο τον φάκελο μεγέθους Α5 και κάλεσαν την ασφάλεια όταν παρατήρησαν ότι αυτός περιείχε σύρμα και μέταλλο.

"Δεν επρόκειτο για στρατιωτική ή βιομηχανική εκρηκτική ουσία, αλλά ασφαλώς ήταν επικίνδυνη," είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες εξακολουθούν να εξετάζουν τη σκόνη για να διαπιστώσουν την ακριβή σύστασή της.