ΔΙΕΘΝΗ

Ανάληψη ευθύνης για Άκερμαν

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2011, 09:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανάληψη ευθύνης για Άκερμαν
Facebook Twitter Whatsapp
Τρομοσυναγερμός και υποψίες ότι έχουν σταλεί άλλοι δύο παγιδευμένοι φάκελοι, καθώς στην επιστολή των δραστών γίνεται λόγος για «τρεις εκρήξεις εναντίον των τραπεζιτών, των τραπεζών, των ψύλλων και όσων μας ρουφάνε το αίμα». 
Τρομοσυναγερμός και υποψίες ότι έχουν σταλεί άλλοι δύο παγιδευμένοι φάκελοι, καθώς στην επιστολή των δραστών γίνεται λόγος για «τρεις εκρήξεις εναντίον των τραπεζιτών, των τραπεζών, των ψύλλων και όσων μας ρουφάνε το αίμα». 
Προειδοποίηση προς τις τράπεζες να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας τους έδωσαν οι αστυνομικές αρχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με το Ρόιτερς, μετά την επιστολή ανάληψης ευθύνης από την Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) για τον παγιδευμένο φάκελο που εντόπισαν οι γερμανικές αρχές και είχε ως παραλήπτη τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν.

Σύμφωνα με τις αρχές της Φρανκφούρτης, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank, στα οποία εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο παγιδευμένος φάκελος, στην επιστολή ανάληψης ευθύνης που ήταν γραμμένη στα ιταλικά, τα μέλη της Federazione Anarchica Informale (FAI) που πραγματοποίησαν αυτήν την επίθεση έκαναν λόγο για «τρεις εκρήξεις εναντίον των τραπεζιτών, των τραπεζών, των ψύλλων και όσων μας ρουφάνε το αίμα». Το γεγονός αυτό θεωρούν ότι εγείρει υποψίες πως έχουν σταλεί άλλοι δύο παγιδευμένοι φάκελοι προς άλλους δύο άγνωστους προς το παρόν στόχους.

Πυροτεχνουργοί

Στο μεταξύ οι πυροτεχνουργοί, που απενεργοποίησαν τον μηχανισμό πυροδότησης του παγιδευμένου φακέλου, που είχε σαν στόχο τον 63χρονο Ελβετό τραπεζίτη Γιόζεφ Ακερμαν, ανέφεραν ότι ο φάκελος δεν περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, όπως αρχικά είχαν αναφέρει αμερικανικές πηγές, αλλά μια εύφλεκτη σκόνη που σκοπό είχε να προκαλέσει εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο. Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής αστυνομίας, οι ειδικοί εξέταζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ τη σκόνη αυτή, προσπαθώντας να εξακριβώσουν τη σύστασή της, ενώ όπως πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για στρατιωτική ή βιομηχανική εκρηκτική ουσία, αλλά σαφώς είναι επικίνδυνη».

Οπως αναφέρει το Ρόιτερς, η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον Ακερμαν, που θεωρείται άνθρωπος-σύμβολο του διεθνούς κεφαλαίου και είναι ένας από τους τραπεζίτες που κυκλοφορεί με προσωπική φρουρά, οδήγησε στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα γραφεία της Deutsche Bank σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακριβοπληρωμένος

Ο 63χρονος Γιόζεφ Ακερμαν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος που υπάρχει στις μεγαλύτερες και καλύτερες γερμανικές εταιρείες και το 2010 το ετήσιο εισόδημά του έφτασε τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank για πάνω από μία δεκαετία και θεωρείται ο άνθρωπος που μετέτρεψε την τράπεζα στον παγκόσμιο κολοσσό που είναι σήμερα.


Πηγή: Έθνος