Βουλγαρία: Κανένα πρόβλημα για τo «Ίλιντεν» στην ονομασία της ΠΓΔΜ
«Εάν οι δύο χώρες καταλήξουν σε συμφωνία για το “Ίλιντεν”, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό»

«Εάν οι δύο χώρες καταλήξουν σε συμφωνία για το “Ίλιντεν”, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό»
Θετική φαίνεται να είναι η Βουλγαρία στην πρόταση για ονομασία της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». O υπουργός Άμυνας της χώρας, Σράζιμιρ Καρακατσάνοφ, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη πρόταση.
«Δεν μας νοιάζει. Την 1η Αυγούστου του 2017 υπογράψαμε μια συμφωνία που μας δεσμεύει σε κοινμό εορτασμό. Το Ίλιντεν είναι η μέρα της μεγαλύτερης εξέγερσης. Νομίζω ότι δεν έχουμε θέμα με το όνομα. Για μας, όταν μιλάμε για αμοιβαίες σχέσεις, είναι σημαντικό να αφήνουμε πίσω τις πρακτικές του παρελθόντος -δηλαδή το να κλέβουμε την ιστορία και να αλλάζουμε τα ιστορικά γεγονότα», δήλωσε ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας.
Πάντως, όπως ισχυρίστηκε, το θέμα του ονόματος είναι μια διαφωνία που θα έπρεπε να διευθετηθεί μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. «Προσπαθούμε απλά να βοηθήσουμε τη διαδικασία σε μια προσπάθεια να λύσουμε εκκρεμότητες στα Βαλκάνια».
«Εάν οι δύο χώρες καταλήξουν σε συμφωνία για το “Ίλιντεν”, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό» κατέληξε ο Καρακατσάνοφ.
ολες οι ειδησεις
- ΗΠΑ: Καρχαρίας έγινε κρύσταλλο σε παραλία της Μασαχουσέτης (Φωτό)
- Μπελάδες για την Μάντσεστερ Σίτι – Παραπέμπεται για οικονομικές παραβάσεις
- Grammy 2023: H νέα προκλητική εμφάνιση του Σαμ Σμιθ – «Σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν από την κόλαση»
- Ολλανδός ερευνητής προέβλεψε τον φονικό σεισμό στην Τουρκία από τις 3 Φεβρουαρίου
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr